Airport Officer till Umeå Airport

Airport Officer till Umeå Airport

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Umeå Airport är en dynamisk arbetsplats med ett hundratal medarbetare och ett unikt läge nära Umeå centrum. Flygplatsen befinner sig i en expansiv fas och nu har du möjligheten att vara med och utveckla Umeå Airport till nya höjder. Det vi kan erbjuda är lediga tillsvidareanställningar och visstidsanställningar i olika tjänstgöringsgrad.

Dina arbetsuppgifter

Som Airport Officer kommer du primärt att arbeta på det vi kallar airside. Arbete på airside innebär i huvudsak att lossa och lasta flygplanens bagage och frakt samt tillhandahålla övriga servicetjänster till flygbolagen. Att hjälpa passagerare i behov av assistans är också en del av din vardag. Eftersom flygplatsen arbetar integrerat över enhetsgränser så omfattar ditt uppdrag även andra på flygplatsen förekommande uppgifter, exempelvis arbete i säkerhetskontrollen eller i flygplatsräddningstjänsten.

Ditt och dina kollegors uppdrag är att arbeta för hög säkerhet, ett gott kundbemötande och effektivitet i våra arbetsprocesser. Som Airport Officer har du ett nära samarbete med dina kollegor och varje medarbetare i teamet är viktig för att lyckas med uppdraget. Du är utomhus en stor del av dagen och vissa arbetsmoment är fysiskt tunga. Detta förutsätter att du trivs med ett aktivt arbete och har en fysik som möter upp till detta. I din vardag krävs en förståelse och respekt för det regelverk som verksamheten vilar på samtidigt som det finns utrymme för förbättringsförslag och egna initiativ.

Din profil

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Vi vill att du är lyhörd för verksamhetens behov, har en mycket god samarbetsförmåga och hanterar oförutsedda händelser på ett flexibelt och konstruktivt sätt. Arbetet sker ofta i ett högt tempo och integreringen mellan funktioner gör att du bör uppskatta variation och "snabba ryck" för att trivas hos oss. För att lyckas i rollen behöver du ha en blick för prioriteringar och snabbt se vilka arbetsuppgifter som ska utföras först och vilka som kan vänta. Tänk på att arbetet kräver tunga lyft i samband med lossning och lastning av bagage, samt vid assistans av personer med nedsatt mobilitet. Som Airport Officer har du oregelbundna arbetstider det är därför viktigt att du kan ta dig till flygplatsen på dygnets alla tider.

Tjänsten kräver giltigt B-körkort. C-körkort samt flygplatsrelaterade utbildningar som ramputbildning och säkerhetskontrollant är meriterande. Men störst vikt läggs vid personlig lämplighet. Innan tillsvidareanställning, krävs att man utför ett godkänt gångbandsprov, detta för att man i framtiden kan komma att ingå i flygplatsen brand/räddningsstyrka.

Vi erbjuder

Umeå Airport fyller en viktig funktion för Sverige och för det lokala samhället. Hos oss bidrar du till resande, affärer och möten mellan människor. Som medarbetare på flygplatsen finns goda möjligheter till utveckling, inte minst då vi har en dynamisk intern arbetsmarknad. Flygplatsen präglas av teamarbete, gemenskap och sammanhållning.

På Swedavias flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Vi söker nu både tillsvidare samt vikariat på 80 eller 100% . Placeringen är på Umeå Airport. Vi frågor om tjänsterna, kontakta Kristofer Mårtensson, kristofer.martensson@swedavia.se 010-1095058. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här.

Välkommen med din ansökan Vi arbetar med löpande urval och intervjuer så ansök så snart som möjligt, men senast den 1 mars 2020.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Fordon
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida http://www.swedavia.se
Sista ansökningsdag 1 mars 2020 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.