Projektledare besiktning till Norrbotniabanan

Projektledare besiktning till Norrbotniabanan

Som Projektledare besiktninghos Norrbotniabananpå Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vill du arbeta i Norrlands största infrastrukturprojekt? Nu söker vi en Projektledare besiktning med placering i Umeå eller Luleå!

Arbetsuppgifter
Jag som blir din chef heter Per Vedin. Jag litar på mina medarbetare och detaljstyr inte arbetet i deras vardag. Mitt mål är att hjälpa till att tydliggöra roller och arbetsuppgifter. Med mig som ledare ska man på ett enkelt sätt kunna beskriva vad man gör och varför, både för sin familj när man sitter och äter middag men också när man träffar någon för första gången. Tillsammans bygger vi Norrbotniabanan!

I rollen som Projektledare Besiktning kommer du att ansvara för program Norrbotniabanans samordning och rutiner av olika typer av besiktningar, främst för- slut- och garantibesiktningar samt inspektioner som ska utföras enligt interna rutiner för byggnadsverk innan överlämnande. Detta gör du med hjälp av upphandlade resurser och projektledare som ansvarar för entreprenadkontrakten.

Som Projektledare besiktning kommer du att
 • Bygga upp, leda styra en besiktningsorganisation i program Norrbotniabanan.
 • Delta i planering och uppföljning av entreprenader
 • Vara stöd till ombud och projektledare i garantiärenden.
 • Följa upp att åtgärder och kontroller sker under garantitiden av oss eller entreprenören.
I rollen rapporterar du till funktionsansvarig för funktionen överlämnande och besiktning. En stor del av dialogen kommer att ske med projektledare som ansvarar för olika typer av entreprenadkontrakt.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du tycker om produktion och när saker och ting utförs på rätt sätt. För att veta det så har du en bakgrund i anläggningsbranschen som entreprenör eller projektör. Vidare har du en förståelse om att det finns en skillnad mellan juridik och praktik och förmågan att förmedla den i eventuella konflikter på ett sakligt och korrekt sätt. Du har en hög moralisk integritet och god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som
 • har en examen från högskola eller universitet med en omfattning av 180 hp (120p) som t.ex. omfattar teknik, bygg eller anläggning. Alternativt annan utbildning som vi tillsammans med relevant erfarenhet bedömer som likvärdig.
 • har dokumenterade kunskaper i entreprenadjuridik.
 • har aktuell erfarenhet av arbete inom produktion eller projektering i järnvägs- eller anläggningsprojekt.
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
 • har B-körkort.
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet från att ha arbetat som besiktningsman i anläggningsentreprenader.
 • har arbetat som beställare för anläggningsentreprenader.
 • har kunskaper om Trafikverkets gällande regelverk och regelverksstruktur.
Placeringsort: Umeå eller Luleå.

#Norrbotniabanan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-12

Upplysningar

Rekryterande chef Per Vedin
0101234869

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson Per Vedin
Telefon 0101234869
Område Umeå
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.