Projektenhetschef till spännande infrastrukturbyggande

Projektenhetschef till spännande infrastrukturbyggande

Som projektenhetschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och bygga Västerbottens framtid? Se hit, då har vi kanske jobbet för dig!

I distrikt Nord erbjuder vi nu en intressant chefsroll i en organisation som växer och utvecklas i snabb takt. Exempel på projekt som ligger på enheten är Umeåprojektet och utbyggnaden E4 genom Västerbotten samt alla investeringsprojekt på Stambanan genom övre Norrland.

Projektenheten omfattar 15-20 medarbetare, ett antal resurskonsulter och en stor mängd kontrakt med våra konsulter och entreprenörer. Det är ett kompetent och självgående team av projektledare och projektingenjörer som driver enhetens projekt. Du kommer att ansvara för att projekten genomförs på ett effektivt, strukturerat och affärsmässigt sätt. Genom att driva projekten med fokus på tid, kostnad och innehåll bidrar distriktet till att Trafikverket når sina mål för bland annat hållbarhet, förbättrad kapacitet, säkerhet och punktlighet.

Trafikverket är en modern arbetsgivare där möten ofta sker i digital miljö, i vilka förtroendefulla relationer byggs. Därför är ett aktivt arbete med samverkan internt och externt, t ex med leverantörer, kopplat med affärsmässighet viktigt för framgångsrika resultat. Centralt är också arbete med att utveckla enhetens verksamhet och framtida kompetensförsörjning.

Som projektenhetschef rapporterar du till distriktschefen och ingår i distriktets ledningsgrupp. Det förekommer en del resor i tjänsten.

Några ord från rekryterande chef Jesper Klefsjö: Som en del i distriktets ledningsgrupp kan jag lova att du får grymma kollegor där vi har kul tillsammans och utvecklar varandra.

Kvalifikationer
Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som
  • har flera års arbetslivserfarenhet i en ledande befattning i projektverksamhet, där du arbetslett en arbetsgrupp
  • har universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med inriktning teknik, ekonomi eller samhällsplanering alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av att arbeta som chef med personalansvar i en större organisation där du ansvarat för verksamhet, personal och ekonomi
  • har arbetslivserfarenhet från bygg- eller anläggningsbranschen, infrastrukturverksamhet eller motsvarande
  • har arbetat med entreprenad-/konsultjuridik
  • har erfarenhet av att arbeta som ombud i bygg- eller anläggningsprojekt
Om du har frågor om jobbet är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jesper Klefsjö, chef för Distrikt Nord, Investering, som under sommaren nås på telefon 070-583 11 09.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-08-15

Upplysningar

Rekryterande chef Jesper Klefsjö
0101234420

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Christina Mattila
0101237068

ST Lena Torgerstad
0101237411
Mer info
Kontaktperson Jesper Klefsjö
Telefon 0101234420
Område Umeå
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 15 aug 2021 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.