Markförhandlare

Markförhandlare

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Är du en social, driven problemlösare som har lätt för att skapa relationer? Då kan vi erbjuda en tjänst för dig!

Vi söker nu en markförhandlare som ska arbeta i projekt Norrbotniabanan. Som markförhandlare ingår du i projektets organisation för Fastigheter och avtal och är ett av våra ansikten utåt, som en viktig länk mellan Trafikverket och berörda intressenter i marklösenfrågor.

Arbetet innebär att både självständigt och tillsammans med kollegor ordna markåtkomst för projektet, förhandla om ersättning för köp av och intrång i fastigheter, upprätta fastighetsrättsliga avtal, handha skadereglering/tvister och delta i planläggnings- och projekteringsarbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom lantmäteri/samhällsbyggnad eller juristexamen med inriktning mot fastighets, alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har relevant erfarenhet av infrastruktur- och samhällsbyggnadsprocessen
  • har erfarenhet av förhandling, avtalsupprättande och genomförandefrågor
Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, då arbetet innebär många kontakter med markägare, allmänhet och andra intressenter både inom och utanför Trafikverket. Du kommer att samverka med många aktörer inom projektet, varför vi förutsätter att du har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Som person är du analytisk och kan arbeta både självständigt och i grupp.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-26

Upplysningar

Rekryterande chef Barbro Ovrén
0101241820

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Anna Carlsson
0101236055

SACO Håkan Wiss
0101237435
Mer info
Kontaktperson Barbro Ovrén
Telefon 0101241820
Område Umeå
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 sept (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.