Kalkylsamordnare

Kalkylsamordnare

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som kalkylsamordnare har du som huvudsaklig arbetsuppgift att stötta och ge råd till projekten i frågor rörande kostnadsbedömningar, både under upphandling och genomförande av projekten. Du blir en av 11 kalkylsamordnare på en nationell enhet som ansvarar för ämnesområdet kalkyl, och fungerar således som ett sakkunnigt stöd samt kravställare för tillämpningar kopplade till kalkylprocessen. Enheten är en del av avdelningen Verksamhetsstyrning som ligger under verksamhetsområdet Investering.

Arbetsuppgifterna erbjuder bredd och variation, och innefattar bland annat utbildning och information i kalkylrelaterade frågor, tillhandahållande av fastställda förhållningssätt, arbetssätt och hjälpmedel samt samråd med interna och externa parter i kalkylrelaterade frågor. Som kalkylsamordnare deltar du även vid planering och genomförande av kvalitetssäkringar enligt successivprincipen samt insamling och tillhandahållning av erfarenhetsvärden/nyckeltal.

Resor och övernattningar kan förekomma inom Sverige.

Placeringsort: Luleå eller Umeå.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har högskoleutbildning på minst 180 hp inom teknik, ekonomi, statistik eller motsvarande utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • har erfarenhet av projektverksamhet eller processledning, vilket innebär att du har arbetat med exempelvis projektledning, projekteringsledning, byggledning, controllerarbete, kalkylering eller planering.
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
 • har körkort för personbil.
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet och kunskap om arbete enligt successivprincipen.
 • har kalkyl- och/eller entreprenaderfarenhet från anläggningsbranschen alternativt projektstyrning.
 • har erfarenhet att arbeta enligt satta processer i stora organisationer och/eller offentlig sektor.
Som person
 • har du god förmåga att planera och strukturera och har ett helhetstänk som ger dig förmågan att skapa genomförbara planer på kort och lång sikt.
 • har du god kommunikationsförmåga, vilket innebär att du kan förmedla budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.
 • har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.
 • har du god förmåga att samarbeta, påverka och engagera din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter.
 • drivs du av utveckling och ständiga förbättringar, är öppen för förändringar och ser innovativa lösningar som du förmedlar.
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-05

Upplysningar

Rekryterande chef Mathias Eriksson
0101230115

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Mathias Eriksson
Telefon 0101230115
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.