Fastighetsansvarig

Fastighetsansvarig

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
I rollen som fastighetsansvarig för projekt Norrbotniabanan leder och samordnar du arbetet med projektets mark- och avtalsfrågor. Du stödjer våra markförhandlare och projektledare i deras arbete och driver arbetet med markåtkomst- och fastighetsärenden, tillståndsfrågor och fastighetsrättsliga frågor. Du säkerställer att projektet har nödvändiga rutiner och ett arbetssätt som gör att arbetet sker i tid, enligt gällande regelverk och i samverkan med berörda. Du bevakar fastighetsrättsliga och formella frågor i planhanteringen.

Din uppgift är att säkerställa det framtida genomförandet av marklösen i järnvägs- och detaljplaner. Att marklösen kan ske enhetligt, likvärdigt och i rätt tid är en viktig uppgift för dig. Du kommer även att fortlöpande handlägga egna ärenden. Ditt arbete innebär att du ofta företräder Trafikverket utåt i möten och förhandlingar med kommuner, fastighetsägare, företagare med flera. Arbetet innebär mycket kontakter inom Trafikverket med andra projektmedlemmar, Trafikverkets jurister med flera.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom lantmäteri/samhällsbyggnad eller juristexamen med inriktning mot fastighetsrätt, alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av infrastruktur- och samhällsbyggnadsprocessen
  • har erfarenhet av arbete med markåtkomst- och fastighetsärenden
  • har förhandlingsvana och vana av att upprätta fastighetsrättsliga avtal
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av att leda andra genom exempelvis en chefsroll eller som projektledare med fastighetsrättslig kompetens
För att lyckas i rollen drivs du av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar. Din kommunikationsförmåga är god vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-26

Upplysningar

Rekryterande chef Barbro Ovrén
0101241820

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Anna Carlsson
0101236055

SACO Håkan Wiss
0101237435
Mer info
Kontaktperson Barbro Ovrén
Telefon 0101241820
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.