Enhetschef Vägunderhåll

Enhetschef Vägunderhåll

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Till Trafikverket i Umeå söker vi nu en enhetschef som vill vara med och utveckla en modern och innovativ underhållsverksamhet. I det här spännande uppdraget ansvarar du för det dagliga underhållet på distriktets vägar så att trafikering kan ske varje dag året runt oavsett väder och tid på dygnet.

Som enhetschef på Trafikverket är din viktigaste uppgift att leverera resultat, driva utveckling och bygga förtroende. Enheten Väg har idag 10-15 engagerade medarbetare och tillsammans med dem skapar du hållbara resultat över tid genom att utveckla och effektivisera verksamheten med säkerhet, miljöhänsyn och tillgänglighet i fokus. Ett av enhetens viktigaste mål är att tillsammans med medarbetarna lägga grunden för en professionell styrning av våra leverantörer. Uppdraget innefattar personal-, budget- och resultatansvar och innebär ett dedikerat arbete för att nå de mål som ställs på din enhet.

Som enhetschef leder du enheten Väg inom Underhållsdistrikt Nord i samråd med distriktschefen och i nära samspel med distriktets övriga enheter inklusive övriga delar inom Trafikverket. Du ingår i distriktets ledningsgrupp där du aktivt bidrar till utveckling av ledningsgruppens arbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleutbildning med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig. Du har flerårig chefs- och/eller ledarerfarenhet där dina leveranser och kompetenser har bedömts som goda. Då det förekommer resor i tjänsten krävs B-körkort.

Det är meriterande om du har erfarenhet från underhålls- och anläggningsverksamhet, samt erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbeten. Vi ser också gärna att du har arbetat som beställare av entreprenadverksamhet och har erfarenhet av mediakontakter.

Som person drivs du av utveckling och ständiga förbättringar, är öppen för förändringar och ser innovativa lösningar. Du trivs i en verksamhet där mycket händer, du kan agera snabbt men har samtidigt förmågan att behålla ett strategiskt tankesätt. Ditt ledarskap präglas av integritet, tydlighet och närvaro samtidigt som du är drivande och resultatinriktad. Du är kommunikativ i ditt ledarskap och har förmåga att skapa närhet i en geografiskt spridd organisation.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-06-24

Upplysningar

SACO Jonas Sjöholm

ST Stefan Kratz

Seko Urban Haglund

Rekryterande chef Håkan Äijä
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 24 juni (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.