UX-designer till Toontrack Music

UX-designer till Toontrack Music

Om företaget

Toontrack är en ledande utvecklare av programvara för musikskapande. Bland våra kunder finns allt från hemanvändare till renommerade producenter, låtskrivare och artister som dagligen använder våra ljud och verktyg för att skapa musik.

Grunden för vår affärsidé är att det skall vara enkelt att göra musik med datorn som hjälp. Detta har genomsyrat vår verksamhet sedan företaget startades år 1999 med en vision att göra världens bästa virtuella trummis. Vi har sedan dess förändrat marknaden för datorstödd musikproduktion.

Idag är vi störst i branschen inom trumsegmentet och på stark frammarsch inom flera andra områden. Vi sysselsätter 40 medarbetare och har kontor i Umeå och Chicago och hela världen som vår marknad. Våra mest kända varumärken är EZdrummer, Superior Drummer, EZmix och EZkeys.

Dina arbetsuppgifter

Din huvudsakliga arbetsuppgift är UX-design av befintliga och nya programvaror. Utöver detta kommer du att planera och genomföra användbarhetstester. Vi ser också att du aktivt utvecklar funktionen/rollen. Rent praktiskt arbetar du med verktyg som Adobe Illustrator och Photoshop.

Du kommer att arbeta i olika team beroende på projekt men dessa team består normalt sett av produktchef, UX-designer, grafiker och programmerare.

Din profil

Här erbjuds du en möjlighet att ta dig an Sveriges mest musikaliska UX-tjänst. Att du är lika musikintresserad som oss är en självklarhet, både för att trivas men även för att klara av rollen. Vi ser därför helst att du har grundläggande musikteoretiska kunskaper och att du har erfarenhet av musikskapande med hjälp av datorer.

Du är van vid att skapa genomtänkta och användbara koncept med tillhörande specifikationer utifrån löst givna ramar. Du trivs med att skapa wireframes och mockups samt känner dig trygg med att diskutera tekniska aspekter med teamets övriga medlemmar.

Som person är du kreativ och har en naturlig förmåga att se både djup och bredd. Att följa logiska tankekedjor genom myriader av förgreningar är för dig ett nöje! Du är strukturerad och har en utmärkt teknisk förståelse, samtidigt är du flexibel och har lätt för att hantera snabba förändringar. Du är lösnings- och resultatorienterad.

Att arbeta hos oss kräver även god kunskap i engelska då vi ofta kommunicerar med våra icke svensktalande teammedlemmar. All teknisk dokumentation sker på engelska.

Din ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta Josefin Granström, på tfn: 0733-51 27 77 eller mail josefin.granstrom@clwork.se. Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen så ansök med CV och personligt brev så snart som möjligt via www.clockworkpersonal.se, dock senast den 24 November.
Mer info
Kontaktperson Josefin Granström
Telefon 0733512777
Område Umeå
Yrkesroll Data & IT, UX & Webbdesign
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du vara med att skapa världens bästa programvaror för dagens och framtidens musiker? Vill du bli en del av ett engagerat team där du har chans att växa och se dina idéer bära frukt? Vi stärker nu vårt team och söker därför en driven och kreativ UX-designer på heltid för placering vid vårt huvudkontor i Umeå.