Programmerare till Toontrack Music

Programmerare till Toontrack Music

Om företaget

Toontrack är en ledande utvecklare av programvara för musikskapande. Bland våra kunder finns allt från hemanvändare till renommerade producenter, låtskrivare och artister som dagligen använder våra ljud och verktyg för att skapa musik.

Grunden för vår affärsidé är att det skall vara enkelt att göra musik med datorn som hjälp. Detta har genomsyrat vår verksamhet sedan företaget startades år 1999 med en vision att göra världens bästa virtuella trummis. Vi har sedan dess förändrat marknaden för datorstödd musikproduktion.

Idag är vi störst i branschen inom trumsegmentet och på stark frammarsch inom flera andra områden. Vi sysselsätter 36 medarbetare och har kontor i Umeå och Chicago och hela världen som vår marknad. Våra mest kända varumärken är EZdrummer, Superior Drummer, EZmix och EZkeys.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som programmerare på Toontrack kommer du att spela en viktig roll i utvecklingen av våra befintliga och nya programvaror. Du kommer att ingå i ett team med sex andra programmerare, två interaktionsdesigners samt två grafiker och jobba i parallella projekt som kan pågå i allt från sex till 36 månader.

Primärt kommer du att arbeta med programmering av både nya och befintliga produkter vilket också innefattar prestandaanalys och optimering av kod. Underhåll och uppdatering av våra befintliga programvaror är en självklar del i rollen.

Din profil

Du är en metodisk och kreativ C++ programmerare med erfarenhet av Visual Studio eller Xcode. Besitter du kunskaper i Sampler och Romplers samt MIDI, ser vi detta som meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet av iOS/Android app-utveckling och modellering.

Det är viktigt för oss att du delar vårt intresse för musik. De flesta av oss är musiker och spelar i olika band då vi inte jobbar. Musiken ligger som grund för allt vi gör.

Att arbeta hos oss kräver även god kunskap i engelska då vi ofta kommunicerar med våra icke svensktalande teammedlemmar. All teknisk dokumentation sker på engelska.

Din ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta Josefin Granström, på tfn: 0733-51 27 77 eller mail josefin.granstrom@clwork.se. Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen så ansök med CV och personligt brev så snart som möjligt via www.clockworkpersonal.se, dock senast den 24 November.
Mer info
Kontaktperson Josefin Granström
Telefon 0733512777
Område Umeå
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du vara med att skapa världens bästa programvaror för dagens och framtidens musiker? Vill du bli en del av ett engagerat team där du har chans att växa och se dina idéer bära frukt? Vi stärker nu vårt team och söker därför två drivna och kreativa programmerare på heltid för placering vid vårt huvudkontor i Umeå.