Configuration Specialist till Toontrack Music

Configuration Specialist till Toontrack Music

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Configuration Specialist kommer du att spela en stor roll som stöd till utvecklarna av våra befintliga och nya programvaror samt ljudbibliotek. Du kommer att ingå i ett team med åtta programmerare, tre UX-designers, två grafiker samt ett antal innehållsleverantörer.

Som Configuration Specialist är du en Gatekeeper. Du är ansvarig för aktiviteter gällande programvaru- och innehållsreleaser. Detta innebär att du kommer att ha ett nära samarbete med programmerare och innehållsleverantörer för att säkerställa att produktens alla delar levereras i tid samt att de fungerar enligt specifikation.

I rollen ingår även att vara Teknisk Produktspecialist vilket innebär att du kommer att lära dig allt om våra produkter, både aktuella men även sett ur ett historiskt perspektiv. Du kommer med tid att bli experten som kan svara, eller ta reda på svaret, på alla frågor som support och utvecklingsteamet inte minns eller kan svaret på.

Huvudansvarsområden:
 • Se till att produktens alla relevanta beståndsdelar finns på plats
 • Justera produktens konfigurationsfiler efter behov
 • Verifiera att produkten fungerar enligt specifikation
 • Konfigurera och bygga installerare för release
 • Sammanställa testscheman och överse att testning sker med tillfredställande kvalité
 • Teknisk produktspecialist
Din profil

Vi söker dig som brinner för musik och har ett genuint intresse för allt det som gör att datorer fungerar. Kanske bygger, installerar och felsöker du datorer till dig själv och din omgivning? Kanske programmerar du på fritiden? För att passa behöver du vara en strukturerad och metodisk person som trivs med att gå ner på djupet i dina analyser och har förmågan att se detaljer samtidigt som du kan behålla en helhetssyn. Du är en naturbegåvning då det gäller felsökning och din kunskapstörst och kognitiva förmåga är på topp. Du har erfarenhet av datorstödd musikproduktion samt är riktigt vass när det kommer till digital musikteknik.

Kunskapskrav:
 • Automationscript med PowerShell och Bash/Zsh
 • MIDI (Musical Instrument Digital Interface)
 • Virtuella musikinstrument och DAW (Digital Audio Workstation)
Meriterande kunskaper:
 • Automatiserade installationsverktyg (installerare för Windows och macOS)
 • XML, JSON och andra dataformat
 • JavaScript, Visual Basic, C++
 • Toontracks produkter
Att arbeta hos oss kräver även god kunskap i engelska då vi ofta kommunicerar med våra icke svensktalande teammedlemmar. All teknisk dokumentation sker på engelska.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Emelie Wijk via tfn: 0733-51 27 28. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, ansök därför snarast möjligt, dock senast den 17 oktober, via www.clockworkpersonal.se.
Mer info
Kontaktperson Emelie Wijk
Telefon 0733-51 27 28
Område Umeå
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 17 okt 2021 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du vara med att skapa världens bästa programvaror för dagens och framtidens musiker? Vill du bli en del av ett engagerat team där du har chans att växa och se dina idéer förverkligas? Vi stärker nu vårt team och söker därför en driven Configuration Specialist på heltid för placering vid vårt huvudkontor i Umeå.

Toontrack är en ledande utvecklare av programvara för musikskapande. Bland våra kunder finns allt från hemanvändare till renommerade producenter, låtskrivare och artister som dagligen använder våra ljud och verktyg för att skapa musik.

Grunden för vår affärsidé är att det skall vara enkelt att göra musik med datorn som hjälp. Detta har genomsyrat vår verksamhet sedan företaget startades år 1999 med en vision att göra världens bästa virtuella trummis. Vi har sedan dess ständigt förändrat marknaden för datorstödd musikproduktion.

Idag är vi störst i branschen inom trumsegmentet och på stark frammarsch inom flera andra områden. Vi sysselsätter 40 medarbetare och har kontor i Umeå och Chicago och hela världen som vår marknad. Våra mest kända varumärken är EZdrummer, Superior Drummer, EZmix, EZkeys och EZbass.