Sveriges lantbruksuniversitet

En djurskötare med ett gott öga för djur sökes till mjölkkobesättning på Röbäcksslätten

SLU Röbäcksdalen driver ett modernt lantbruk med mjölkproduktion och växtodling. På gården finns idag cirka 120 mjölkkor med rekrytering, och växtodlingen består av 250 hektar åker där vi odlar vall, spannmål och grönfoder. Till lantbruket hör också försöksverksamhet, då vi är en del av institutionen för norrländsk jordbruksvetenskap på Sveriges Lantbruksuniversitet. I huvudsak bedriver vi modern mjölkproduktion med hög automatiseringsgrad och mjölkning i grop som sköts av ett team med åtta medarbetare.

Arbetsuppgifter:

Vanliga arbetsuppgifter som förekommer i en modern mjölkproduktion.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som gillar att arbeta med djur, gärna arbetar i team, är intresserad av att utvecklas med oss och har en relevant bakgrund/utbildning. Vi ser gärna att du är självgående och vill ta ansvar, men framförallt att du har ett klart intresse för att arbeta inom mjölkproduktion. Är du tekniskt intresserad och/eller har maskinvana är detta ett stort plus. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och tidigare erfarenheter.

För instruktioner och viss dokumentation är det nödvändigt att du kan både tala och skriva på svenska. Vi arbetar med ett modernt schema i två skift med få delade arbetsdagar, och där helgarbete ingår var tredje helg.

SLU är en arbetsplats där mångfald och jämn könsfördelning eftersträvas.

Placering:
Umeå

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning med ev. möjlighet till förlängning.

Omfattning:
Heltid/deltid

Tillträde:
Snarast enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2019-12-16, men vänta inte med att skicka in din ansökan då vi går igenom inkomna handlingar löpande.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner
Mårten Hetta
Prefekt
090 - 786 87 47
fornamn.efternamn@slu.se

Reija Danielsson
Driftledare
076 - 582 48 48
fornamn.efternamn@slu.se
Mer info
Kontaktperson Mårten Hetta
Telefon 090 - 786 87 47
Område Umeå
Yrkesroll Miljö & Djurvård, Djurvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.slu.se
Sista ansökningsdag 16 dec 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.