Nätanalytiker

Nätanalytiker

Område Elnät söker en nätanalytiker till team Analys och planering för arbete med framtidens nätutformning. Är det du?

Information om uppdraget:

Umeå Energi ansvarar för ett långsiktigt hållbart elnät med hög leveranstillgänglighet, vilket omfattar allt ifrån planering och byggnation till produktion, drift och underhåll. Ett elnät som faktiskt är ett av de bästa och mest leveranssäkra i Sverige!

Vi söker dig som tillsammans med ditt team vill vara med och fortsätta utveckla framtidens nätutformning. Som nätanalytiker arbetar du för en långsiktig planering av distributionsnätet där du stödjer avdelningarna Kund, Analys och Planering med avancerad nätanalys. Du ansvarar för att utforma och planera det framtida distributions- och regionnätet inom områden som kännetecknas av landsbygd, tätort, city eller kustområden. Som nätanalytiker arbetar du för att säkerställa att nätet har den kapacitet och leveranskvalitet som krävs för att möjliggöra energiomställningen i Umeå. Exempel på arbetsuppgifter:
 • Utreda och bevaka elnätets funktion samt proaktivt ta fram nätlösningar i syfte att möta samhällets behov och myndigheters krav, exempelvis rörande kapacitet, leverans- och elkvalitét.
 • Utföra nätberäkningar och dimensionering vid ny- och ombyggnation av distributionsnätet.
 • Genomföra tekniska och ekonomiska beräkningar för framtagna förslag till nätförändringar.
 • Genomförande av risk- och konsekvensanalyser i distributionsnätet.
 • Ta fram nätlösningar för större eller komplexa kundanslutningar.
 • Jämföra olika flexibilitetslösningar som alternativ till nätutbyggnad.
 • Vara drivande i kommande arbetet med nätutvecklingsplaner där bland annat samråd ska ske med berörda systemanvändare.
Detta söker vi:

Din bakgrund
Som person är du analytisk och ansvarskännande med hög drivkraft och är en problemlösare såväl när det gäller tekniska som ekonomiska frågor. Du kan konkretisera tekniska krav och villkor till en lönsam affär. Du har en förmåga att analysera och initiera åtgärder med egna initiativ och ser samarbete och kundorientering som två viktiga framgångsfaktorer.

Förutsättningar för tjänsten:
 • Högskoleutbildning med inriktning mot elkraft/energi eller utbildning som bedöms likvärdig med ett intresse av att arbeta med infrastrukturfrågor.
 • Goda kunskaper i engelska.
 • B-körkort.
Meriterande för tjänsten
 • Erfarenhet från liknande uppdrag som innefattat nätplanering och utredningar.
 • Erfarenhet från lastflödesberäkningar i DP Power eller annat nätberäkningssystem.
 • Kunskap inom selektivplanering.
 • Erfarenheter från att jobba med prognoser.
Rollen är inplacerad i säkerhetsklassad befattning. Godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll är en förutsättning för anställning.

För att ansöka till tjänsten så ansök via länk https://jobb.umeaenergi.se/jobs/2181550-natanalytiker

I tjänsten som nätanalytiker erbjuds du en varierande vardag med engagerade kollegor, ett spännande och utvecklande jobb med förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Varmt välkommen in med din ansökan senast 2022-11-27 på jobb.umeaenergi.se.

För mer information om tjänsten välkomnar vi dig att kontakta rekryterande chef Anders Björklund, 070- 633 27 67. För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Elin Eklund, 070-25 44 637. Fackliga företrädare når du via vår växel, 090-16 00 00.

Om arbetsgivaren:

Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vi vill - genom tillit och ansvar i en vänskaplig omgivning - utmana till nytänkande samt vara drivande i Umeåregionens hållbara utveckling. Våra medarbetare ska mötas av en god arbetsmiljö, friskvård och kompetensutveckling samt ett ledarskap som främjar mångfald och uppskattar olikheter. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,6 miljarder kronor och har drygt 400 medarbetare. Verksamheten är miljö- och arbetsmiljöcertifierad.

Sökord: näranalytiker, analytiker, elkraft, elteknik, el

Sökord: näranalytiker, analytiker, elkraft, elteknik, el
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag 27 nov 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com