Anläggningsutvecklare för elnät, region- och lokalnät

Anläggningsutvecklare för elnät, region- och lokalnät

En varierande vardag där du som spindeln i nätet jobbar med Umeå Energis anläggningstillgångar tillsammans med ett kreativt team. Är det dig vi söker?

Information om uppdraget:

Infrastrukturen spelar en betydande roll för ett hållbart fungerande samhälle. Vi verkar för effektiva och säkra leveranser samt långsiktig investering för Umeåregionens medborgare, näringsliv och besökare.

Ditt uppdrag
Umeå Energi ansvarar för ett långsiktigt hållbart elnät med hög leveranstillgänglighet, vilket omfattar allt ifrån planering och byggnation till produktion, drift och underhåll. Ett elnät som faktiskt är ett av de bästa och mest leveranssäkra i Sverige!

Team Analys & Planering består av specialister inom bland annat anläggningsutveckling. Vårt bidrag till framtidens elnät är att säkerställa de investeringar som krävs för att möta framtidens behov. Som en del av ett kreativt team blir du är en naturlig rådgivare inför viktiga beslut och är van att verka sammanhållande inom ditt ansvarsområde. I rollen kommer du driva och samordna både interna och externa sammanhang.

Som anläggningsutvecklare arbetar du med att stötta övrig organisation i processen kopplat till anläggningsägandet. Exempel på arbetsuppgifter:
 • Utveckla anläggningsstrategier.
 • Delta i kommunens planeringsprocesser.
 • Upparbeta och upprätthålla långsiktig investeringsplan för elnätet.
 • Agera drivande i budgetprocessen.
 • Förvaltning av projektportfölj samt omvandla projektidéer till projekt.
 • Agera beställarombud i projekt.
 • Agera kontraktsombud vid större entreprenader.
 • Säkerställa fokus på arbetsmiljö och miljö i beställda projekt.
 • Stötta projektledare och löpande följa upp realisation av projekt enligt direktiv.
 • Inhämta och återföra erfarenhet för en effektivare anläggningsutformning, både internt och externt.
 • Löpande kontakt med övrig organisation, branschnätverk och andra samarbetspartners.
Detta söker vi:

Vi söker dig med följande egenskaper:
 • Samarbetsförmåga. Du trivs med att arbeta i nära samverkan med kompetenser från flera delar av organisationen samt med leverantörer och samarbetspartners. Du arbetar utifrån en gemensam prioritering och genom kontinuerlig dialog skapar du värde för organisationen.
 • Initiativförmåga. Du bidrar till ständig förbättring och utveckling inom såväl ditt område som Umeå Energi i stort. Du fattar beslut utifrån egen insikt som leder mot uppsatta mål.
 • Affärsmässighet. Du har en god ekonomisk förståelse samt identifierar och prioriterar aktiviteter för att säkerställa hög nytta i våra investeringar.
 • Förståelse för helheten. Du har förmågan att sätta dig in i övergripande strategier och riktningsbeslut samt vad det innebär för verksamheten du verkar inom.
 • Omdöme och ansvar. Ditt arbete präglas av ett gott omdöme och ett högt ansvarstagande.
Förutsättningar för tjänsten:
 • Högskoleutbildning med inriktning mot elkraft/energi, bygg/anläggning eller motsvarande, alternativt minst 5 års arbetslivserfarenhet inom liknande uppdrag eller annan erfarenhet som bedöms som relevant för tjänsten.
 • Goda kunskaper i engelska.
 • B-körkort.
Meriterande för tjänsten:
 • Erfarenhet från liknande uppdrag inom energibranschen.
 • Dokumenterad erfarenhet av anläggningsägarfrågor.
Rollen är inplacerad i säkerhetsklassad befattning. Godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll är en förutsättning för anställning.

Ansök direkt!

I tjänsten som anläggningsutvecklare erbjuds du en varierande vardag med engagerade kollegor, ett spännande och utvecklande jobb med förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Varmt välkommen in med din ansökan senast 2022-11-27 på jobb.umeaenergi.se

Ansök via länk
https://jobb.umeaenergi.se/jobs/2180982-anlaggningsutvecklare-elnat-region-och-lokalnat.

För mer information om tjänsten välkomnar vi dig att kontakta rekryterande chef Anders Björklund, 070- 633 27 67. För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Elin Eklund, 070-25 44 637. Fackliga företrädare når du via vår växel, 090-16 00 00.

Om arbetsgivaren:

Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vi vill - genom tillit och ansvar i en vänskaplig omgivning - utmana till nytänkande samt vara drivande i Umeåregionens hållbara utveckling. Våra medarbetare ska mötas av en god arbetsmiljö, friskvård och kompetensutveckling samt ett ledarskap som främjar mångfald och uppskattar olikheter. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,6 miljarder kronor och har drygt 400 medarbetare. Verksamheten är miljö- och arbetsmiljöcertifierad.

Sökord: anläggningsutvecklare, elkraft, elteknik, anläggning, projekt

Sökord: anläggningsutvecklare, elkraft, elteknik, anläggning, projekt
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com