Om tjänsten

Utgångspunkt för ditt arbete är att se helheten i projektet samt att se projektet i det större sammanhang som utgörs av företagets verksamhet. I detta ligger företagets mål som grund och det är din uppgift att skapa konkreta aktiviteter som är i linje med företagets strategimål. Du ska aktivt bygga ett nätverk med förtroendefulla relationer till finansiärer, företag och forskare samt övriga samarbetsparter. Du arbetar professionellt med en affärsmässig inställning där du i allt du gör ser till hur det på bästa sätt skapar värde för företaget.

Att få dina medarbetare, medlemsföretag och övriga inblandade att samverka är din styrka och du ansvarar för att medverka till en positiv samarbetsanda som präglas av kreativitet och ömsesidig respekt. Som en röd tråd genom ditt arbete ingår att aktivt lyssna på behov och knyta ihop aktörer för att driva utvecklingen framåt.

Din roll som projektledare innebär att du har det övergripande ansvaret att styra, koordinera och löpande stämma av de olika delarna i projektet och på så sätt utgöra den samordnande funktionen. Du ska självständigt kunna leda projektet från start till mål med fokus på tid, kostnad och kvalitet. Det är din uppgift att få alla delar att fungera tillsammans samt tillse att inget faller bort. Du ansvarar för genomförande av aktiviteter samt uppföljning och dokumentation.

I rollen som projektledare ingår också att du ska kunna skriva fram nya projektansökningar. Kommunikation och marknadsföring är ytterligare ett ansvarsområde.

Vi söker dig som
  • har en universitetsutbildning i grunden
  • är erfaren av att leda projekt och
  • kan skriva projektansökningar
Dina personliga egenskaper

Som person är du driven, engagerad och strukturerad. Du räds inte att ta nya kontakter och du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp, är flexibel och prestigelös

Vi erbjuder

E
n möjlighet att få jobba tillsammans med de största och mest välkända skogsteknikföretagen i norra regionen och vara en del av den tekniska innovationskraft som medlemsföretagen tillsammans med forskning, lokala start ups och olika finansiärer möjliggör i samverkan med Skogstekniska klustret.

Vi tillämpar flexibel arbetstid inom vissa ramar och som anställd har du möjlighet till en friskvårdstimme i veckan. Vidare erbjuds du även friskvårdsbidrag.

Tjänsten är en projekttjänst under 2 år på heltid med start under våren enligt överenskommelse.

Du rapporterar direkt till VD.

Intresserad?

Ansökningar hanteras löpande. I denna rekrytering samarbetar vi med OnePartnerGroup. Har du frågor så vänd dig till rekryteringskonsult Andreas Lindqvist, andreas.lindqvist@onepartnergroup.se alt 073-413 06 11. Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Organisation & ledning, Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Skogstekniska klustret

Vi är språngbrädan mot framtidens skogsbruk. Vi utvecklar teknik för morgondagens skogsbruk - innovativa skogsmaskiner, intressanta jobb och samverkan med världsledande forskare och företag - för en hållbar planet.

Vi är en ekonomisk förening med 10 medlemsföretag som tillsammans sysselsätter över 1 000 personer. Hjärtat är vårt innovationssystem, där vi kopplar ihop våra medlemsföretag med till exempel forskare, studenter, startups, skogsbolag och finansiärer - och sedan hjälper dem att driva projekt som utvecklar skogsbruket.

Vi för över kunskap, arrangerar workshops, utvecklar projekt och hjälper till att ordna finansiering. Du kan likna det vid att vi bygger upp nervtrådar mellan parterna och att de aktiviteter vi genomför är impulser som sätter fart på utvecklingen.

Genom vårt stöd har medlemsföretagen ökat sin samverkan med akademisk forskning och utbildning. Det har lett till att ett flertal testbäddsprojekt har genomförts och flera innovationer har blivit produkter på marknaden. Andra resultat? Vassare företag. Regional tillväxt. Och en mer inkluderande kultur, med plats för alla.

https://www.youtube.com/watch?v=k0qoZz5ApMw