Rekrytering av Regulatory Reporting Manager till Siemens Financial Services

Rekrytering av Regulatory Reporting Manager till Siemens Financial Services

Vill du vara med och leda ett rapporteringsteam i en internationell miljö i en nordisk verksamhet med placering i Umeå? Vill du dessutom arbeta inom finansbranschen i en innovativ, global koncern som befinner sig i en spännande tillväxtfas? Har du erfarenhet av redovisningsfrågor och/eller haft en roll som bygger på kontinuerlig regelefterlevnad?

Då har du nu chansen att bli Siemens Financial Services nya Regulatory Reporting Manager!

Information om tjänsten

Professionals Nord söker för Siemens Financial Services räkning en Regulatory Reporting Manager. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Siemens.

Siemens Financial Services AB (SFS) är en global finansieringsverksamhet och en division inom Siemenskoncernen. I Norden är SF en framträdande aktör inom finansieringslösningar. De skapar moderna flexibla och kundanpassade finansieringslösningar för sina samarbetspartners och kunder som bidrar till deras tillväxt och effektivitet. De är idag ca 180 medarbetare och bedriver verksamhet från sina kontor i Umeå, Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors och Oslo.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Siemens önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@professionalsnord.se

Arbetsuppgifter

Som Regulatory Reporting Manager kommer du leda och ha personalansvar för ett team med två kollegor, du rapporterar till ekonomichefen för SFS. Du är ytterst ansvarig för att driva bolagets regulatoriska rapporteringar och analyser samt som huvudkontaktperson mot Finansinspektionen. Du ansvarar även för att internt koordinera bolagets regelefterlevnad i regulatorisk rapportering.

Du deltar operativt och stöttar dina kollegor i att leverera korrekta regulatoriska rapporteringar och analyser på månads- och kvartalsbasis, samt driver bolagets processer för kapital- och likviditetsutvärderingar. Vidare ansvarar du för att ta fram, förbättra och kvalitetssäkra aktuella rapporterings- och utvärderingsprocesser.

I rollen hos Siemens kommer du också att arbeta strategiskt med omvärldsbevakning, vilket innebär att du håller dig uppdaterad inom aktuella lagar, rapporteringskrav samt skatte- och redovisningsregler. Vidare har du även löpande interaktion med interna kontakter som styrelsen, avdelningschefer och övriga supportavdelningar i Norden och Tyskland.

Vi söker dig som

Är utbildad civilekonom eller motsvarande utbildning på universitetsnivå. Vi ser gärna att du har erfarenhet i ledande befattning, redovisningsområdet och/eller är väl insatt i relevanta lagar och regelverk. Vi tror att du har arbetslivserfarenhet från tillverkningsindustrin, revisionsbyrå, bank, finansbolag eller liknande. Då engelska är koncernspråket ser vi att du kommunicerar obehindrat på både engelska och svenska.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Siemens.

Du är en lagspelare som sätter laget före jaget samtidigt som du kan fatta tuffa beslut. Vidare är du kommunikativ och kommunicerar tydligt med medarbetare och ledare. Du är driven och sätter upp höga mål för dig själv och gruppen, samtidigt som du är duktig på att entusiasmera dina medarbetare. Vi tror även att du är strukturerad, organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt och håller deadlines. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor vilket för Siemens innebär att du ser sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser, och anpassar dina handlingar efter detta.

START: Omgående/enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid, rekrytering
STAD: Umeå
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Josefine Häggström, josefine.haggstrom@professionalsnord.se

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Information om kundföretaget

Siemens är ett globalt teknikföretag som har stått för ingenjörskonst, innovation, kvalitet, pålitlighet och internationalitet i mer än 165 år. De är verksamma i mer än 200 länder och har ca 350 000 anställda i världen och fokuserar på områdena elektrifiering, automation och digitalisering. I Sverige har Siemens funnits sedan 1893 och har cirka 4 200 medarbetare på ett 40-tal orter.

Du blir del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. De erbjuder goda karriärmöjligheter i en internationell miljö med spännande utmaningar. Deras framgång skapas av deras innovativa och duktiga medarbetare där deras nyfikenhet och professionella kompetenser skapar ny kunskap och hjälper till med att hitta svar på världens svåraste frågor.

De har en uttalad och väl etablerad policy för mångfald på arbetsplatsen. De erbjuder samma möjligheter till alla och ser mångfald som en tillgång, eftersom skiftande bakgrund och livserfarenhet bland medarbetarna höjer dynamiken i gruppen. Mångfald ökar möjligheterna att se saker från olika sidor och hitta nya, innovativa lösningar på deras utmaningar.

SF är ett auktoriserat kreditmarknadsbolag under tillsyn av Finansinspektionen, vilket ställer höga krav på styrning, kontroll och rapportering av verksamheten.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Ekonomi, Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Professionals Nord Rekrytering AB
Sista ansökningsdag 20 apr 2020 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Vi satsar på att skapa och bibehålla arbetstillfällen i Norrland genom personaluthyrning och rekrytering. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision - För ett starkare Norrland!

Läs mer om oss på www.professionalsnord.se.