Sälj- och produktionskoordinator

Sälj- och produktionskoordinator

Schenker AB, distrikt Norr- och Västerbotten, söker en sälj- och produktionskoordinator. Tycker du om att driva projekt och har erfarenhet av logistik och vara med där det händer? Då är det här tjänsten för dig.
SPK har en viktig roll inom distriktskontoret för att säkerställa att kundunika uppdrag implementeras och vårt åtagande mot kund håller utlovad kvalitet. SPK är en länk mellan Försäljning, Produktion och Trafik internt och har en betydande roll i samverkan med våra större kunder och åkerier inom distriktet.

Arbetsuppgifter
Befattningen som sälj- och produktionskoordinar innebär att du driver projekt i samband med kundförfrågningar tillsammans med ansvarig säljare. Du är även ansvarig för löpande produktion och kvalitetsåtaganden gentemot ett antal kunder. Syftet är att finna konkurrenskraftiga och kostnadseffektiva kundlösningar, där både kundens och vår egen verksamhet skall fungera utan störningar.

Du skall vara ett aktivt stöd till säljare för analys av affärsmöjlighet när kunden har behov av transportlösningar. Offert- och kontraktsgenomgång internt är en viktig uppgift i din roll. I arbetet ingår även att sammankalla, samordna och driva offertarbeten samt att ansvara för kund -implementeringar med inriktning på hög kvalitet och kundnytta. Du kommer också att vara ett viktigt stöd internt i organisationen främst för bokningsfunktionen med att serva kunder vid enstaka prisförfrågningar och att aktivt arbeta med EDI-lösningar mellan Schenker och våra kunder.
I arbetet ingår att sammankalla, samordna och driva kundteam och kvalitetsteam etc.

Din profil
Som person är du engagerad, social, strukturerad och har förmåga att etablera goda kontakter och skapa förtroende såväl internt som hos kunder. Du är självgående, har ett inre driv och är uthållig och har god förmåga att planera, leda och strukturera ditt arbete samt trivs att arbeta i grupp.
Din utbildning är på minst gymnasienivå. Du har goda kunskaper i MS Office och mycket goda kunskaper i excel. Att du tycker om att räkna och har lätt för matematik är en förutsättning för att trivas i denna funktion.

En bakgrund inom Schenker AB som gett kunskaper om olika datasystem och att du har upparbetade kontakter inom företaget och vet hur ett distriktskontor fungerar är meriterande för denna befattning. Att du uttrycker dig väl på såväl svenska som engelska i både tal och skrift är ett krav.

Information och ansökan
Tjänsten är på heltid och placeringsort är Umeå. Tillträde sker efter överrenskommelse.
För mer information är du välkommen att kontakta Lars Konradsson, telefon; +46 90-716644 alt Stefan Isacson, telefon; 031-7038595
Din ansökan skickar Du senast den 24 mars 2019.
Intervjuer och urval kan ske löpande så skicka in din ansökan snarast.

Klicka på "Ansök nu" för att komma vidare för att ansöka till tjänsten!
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Administration, Koordinator
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 mars (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

DB Schenker i Sverige erbjuder allt från landtransporter, internationella sjö- och flygfrakter och konsulttjänster till lager- och logistiklösningar. Vi har 4 000 medarbetare och finns representerade på ett 50- tal orter i Sverige. Vi ingår i Deutsche Bahns AG:s transport- och logistikdivision. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljö-, jämställdhet- och mångfaldsfrågor och uppmuntrar och stödjer alla medarbetare i företaget som vill utvecklas och ta större ansvar. Läs mer på www.dbschenker.com/se