Fastighetschef till Rikshem

Fastighetschef till Rikshem

Dina arbetsuppgifter

Som fastighetschef har du ett övergripande affärsansvar för Rikshems hela fastighetsbestånd i Umeå vilket idag består utav ca 1700 hyreslägenheter samt ett antal lokaler. Organisationen utgörs av elva medarbetare där det ingår ett personalansvar för fastighetsförvaltare, förvaltarassistent, uthyrare samt fastighetstekniker.

Du ansvarar för budget, prognos och bokslut vilket inkluderar ansvar för att rapporter och avstämningar genomförs korrekt vid kvartals- och årsbokslut. I din roll kommer du även ansvara för fastighetsbeståndets affärsplan och driftnetto samt för att ta fram projekt- och utvecklingsmöjligheter. Du får även möjlighet att aktivt bidra med utveckling av fastighetsportföljen samt att bedriva ditt arbete med ett nytänkande anslag.

I rollen ingår även:
  • Ansvara för intäkter, kostnader, investeringar och utveckling avseende helheten för samtliga fastigheter i beståndet
  • Leda årliga och projektspecifika hyresförhandlingar
  • Driva förhandlingar med nya och befintliga leverantörer
  • Ansvara för upphandlingar, vissa projekt och lokaluthyrningar
  • Agera övergripande ansvarig för att egenkontroll och myndighetskrav efterföljs
  • Leverera kundnöjdhet vilket mäts genom NKI
  • Vara en god representant för Rikshem och ansiktet utåt i olika nätverk och mot intressenter
Tjänsten utgår från Rikshems trevliga och nyrenoverande kontor i Umeå och du rapporterar till Marknadsområdeschef.

Din profil

För att bli framgångsrik i rollen har du flerårig arbetslivserfarenhet inom fastighetsbranschen (gärna från motsvarande bestånd) samt även tidigare dokumenterad ledarerfarenhet med direktrapporterande personal. Du är en trygg förhandlare och har goda kunskaper inom hyres- och entreprenadjuridik. Vi ser gärna att du har en universitetsutbildning eller motsvarande inom företagsekonomi eller med inriktning mot fastighetsförvaltning, alternativt har du skaffat dig motsvarande erfarenhet genom arbete.

B-körkort är ett krav.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker efter dig som är driven, orädd, självgående och som har en stor passion för människor och fastigheter. Du trivs med att arbeta både självständigt och i team samt tycker att det är givande att leda, motivera och utveckla dina medarbetare. Vi tror att du som söker vill utöva ett närvarande ledarskap och som motiveras av att coacha dina medarbetare till framgång. Vi värdesätter prestigelöshet högt och vill att du känner engagemang för såväl de stora frågorna såsom för detaljerna. Vidare har du intresse och förståelse för kundens behov och ett utpräglat sinne för service och affärsmannaskap, samtidigt som du är förändringsbenägen och trivs i ett dynamiskt arbetsklimat.

Rikshem arbetar för att vara en inkluderande organisation och söker därför dig som kan bidra med nya perspektiv, värdesätter olikheter och förstår hur dessa påverkar dig själv och andra.

Varför Rikshem?
På Rikshem arbetar vi utifrån värdeorden DNA - Drivande, Närvarande, Ansvarstagande. Hos oss finns stora möjligheter att få utvecklas och utveckla för dig som har drivkraft och engagemang. Vi erbjuder en trygg arbetsgivare med fortsatta expansionsplaner och höga ambitioner. Bland annat med fokus på ökad hållbarhet, digitalisering och långsiktig kundnöjdhet. Du som medarbetare förutsätts delta i och påverka vår framtida utveckling. Läs mer på www.rikshem.se.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta Emelie Wijk; 0733-51 27 28. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, ansök därför snarast möjligt, dock senast den 22 maj, via www.clockworkpeople.se.
Mer info
Kontaktperson Emelie Wijk
Telefon 073 351 27 28
Område Umeå
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF och är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi erbjuder bostäder och samhällsfastigheter på utvalda orter från norra till södra Sverige. På Rikshem arbetar vi utifrån värdeorden Drivande, Närvarande, Ansvarstagande. Som arbetsgivare kännetecknas vi av en dynamisk miljö och korta beslutsvägar. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling för dig som har drivkraft och engagemang. Läs mer på Rikshem.se

Rikshem, ett utav Sveriges mest expansiva fastighetsbolag befinner sig idag i en stark tillväxtfas och tar nu nästa steg i utvecklingen med fokus på ökad hållbarhet, digitalisering och långsiktig kundnöjdhet. Till beståndet i Umeå söker vi en Fastighetschef som motiveras av möjligheten att vara med och växa hos en spännande fastighetsägare där din insats kommer att göra stor skillnad!