Filalchef Selga Umeå

Filalchef Selga Umeå

På Rexel Sverige AB står vi nu redo att befästa vår position som marknadsledande inom förnybar energi och miljövänliga lösningar som energieffektiviserar Sverige! Brinner du för försäljning och ledarskap och vill du vara en del av ett framgångsrikt team, som genomsyras av bland annat samarbete, förtroende, inspiration och glädje, då vill vi att du söker tjänsten som Filialchef för vår filial i Umeå.

Vår nuvarande Filialchef har dessvärre valt att lämna företaget för att ta vidare kliv i sin karriär och vi söker nu någon som kan axla hans roll som ledare för filialen. En Filialchef med stor erfarenhet av ledarskap och försäljning med dokumenterade goda resultat. Vi ser gärna att du tidigare arbetat på en strategisk nivå, att du har ett stort intresse för innovativa produkter och lösningar men även att du ser fördelarna att verka för och leda ett effektivt team.

Arbetsuppgifter
I rollen som Filialchef blir du en nyckelperson för Selgas fortsatta framgång. Du har ansvar för filialen i Umeå vad gäller utveckling och drift med fokus på kunder, försäljning, lönsamhet, personal och marknadsföring. Tillsammans med ditt säljteam håller du en nära kontakt med våra kunder för att skapa långsiktiga samarbeten och identifiera nya affärsmöjligheter som möter våra kunders behov. Genom gott ledarskap och affärsmannaskap uppnås ökad närvaro hos kund samt kvalitet och resultat. Du sätter mål, planerar och följer upp aktiviteter för fortsatt tillväxt inom ditt område. Du rapporterar till Regionchef Norr och ingår i regionledningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har framgångsrik erfarenhet av att leda försäljning och skapa resultat genom andra. För att trivas och lyckas i rollen bör du ha god kunskap inom elbranschen eller närliggande verksamhet. Det är en stor fördel om du har kännedom om konkurrenter och marknaden samt ett upparbetat relevant nätverk. Goda kunskaper i Officepaketet samt grundläggande kunskaper inom ekonomi är ett krav. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av framgångsrikt förändringsarbete och vana att skapa tillväxt i en konkurrensutsatt miljö genom samarbete med andra.

Personliga egenskaper
Upplevs du som prestigelös och enkel att samarbeta med har du goda förutsättningar att passa in hos oss och bidra till Rexel Sveriges fortsatta utveckling. Vi ser att du är en lösningsorienterad person som kommer med nya kreativa idéer i arbetsrelaterade frågor. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och sedan leder till resultat. Till sättet är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående med en vilja, intresse och förmåga att hjälpa kunden och ser det inte som en ansträngning, utan självklarhet att leverera lösningar till kunden. När det gäller ditt ledarskap är du en lagspelare men med en stor lyhördhet samt tydlighet gentemot ditt team. Dina medarbetare vet vad som förväntas och du ser det som en självklarhet att coacha dem för att nå framgång, följa upp deras mål samt ge dem återkoppling och feedback

Kontakt med oss
Vill du veta mer om jobbet eller företaget är du varmt välkommen att kontakta Regionchef, Magnus Åsell som du når på telefonnummer 063-57 75 64.
Då intervjuer sker löpande så kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så är du intresserad, sök tjänsten redan idag!

Du kan läsa mer om Selga samt Rexel här.
Om företaget
Selga är en rikstäckande elteknikgrossist med ca 230 engagerade medarbetare på 33 platser runt om i Sverige. Vår målsättning är att ligga steget före när det gäller ny teknik och vi tillhandahåller ett brett spektrum av hållbara och innovativa produkter och tjänster för hemautomation, tekniska lösningar och energieffektivisering. Genom att vara kundens partner och bollplank kan vi hjälpa våra kunder att växa på sin marknad. Selga ingår i Rexel Sverige AB med närmare 800 anställda och en omsättning på ca 5,2 miljarder (2018). Rexel koncernen har närvaro i 26 länder med över 27000 anställda och en årlig omsättning på ca 140 miljarder SEK.

Läs mer om Rexel på rexel.se

Inför rekryteringsarbetet har Rexel Sverige AB noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.rexel.se/
Sista ansökningsdag 20 dec 2019 (32 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Rexel är en av världens största elgrossistkoncerner med verksamhet i 26 länder med 27.000 anställda och 140 miljarder SEK i omsättning. Rexel Sverige har en stark position genom våra tre varumärken Selga, Storel och Moel. Vi är närmare 800 medarbetare på 62 platser och har en omsättning på ca 5,2 miljarder SEK (2018). Vi erbjuder material för elförsörjning i alla typer av byggnader och har gjort ett aktivt val att ta täten inom förnybar energi och miljövänliga lösningar som energieffektiviserar Sverige. Läs mer om Rexel på rexel.se