Elkonstruktörer till Ramböll

Elkonstruktörer till Ramböll

Teknik för teknikens skull är meningslös, men rätt använd kan den förbättra både vardagen och världen. Ramböll drivs av nytänkande lösningar och tror på att ge tillbaka till samhället. Som stiftelseägt bolag har Ramböll möjlighet att prioritera och arbeta utifrån sina värderingar och de strävar efter att arbeta långsiktigt såväl med sin personal som i projekt och lösningar. Denna möjlighet tar sig bland annat uttryck i företagets syn på att medarbetarna ska finna balans mellan arbete och fritid. Nu söker Ramböll i Umeå dig som vill utvecklas i rollen som projektledare och vara med på deras fortsatta resa!
På Ramböll tror de att nya idéer föds och utvecklas när människor med olika bakgrund, kompetenser och personligheter möts och interagerar över professionella och nationella gränser. I praktiken innebär det att de med många kontor i hela Sverige och övriga världen kan erbjuda deras medarbetare flexibilitet och frihet i arbetet. Ramböll erbjuder teamets fördelar med det stora företagets möjligheter, resurser och kompetens i ryggen.

Ramböll har tydliga utvecklingsvägar och via deras Akademi erbjuds deras medarbetare utveckling med ett brett kursutbud. Arbetsmiljön uppmuntrar till fritt utbyte av idéer i en tillitsfull och hjälpsam atmosfär. Verksamheten är styrd av integritet där de framhåller ärlighet och värnar om våra medmänniskor och vårt samhälle. Rambölls hållning är innovativ, analytiskt och professionell.

Information om tjänsten

Professionals Nord söker för Rambölls räkning elkonstruktörer. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos Ramböll i 12 månader. Intentionen är att du efter 12 månader ska bli anställd hos Ramböll, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Ramböll Sverige är inne i en expansiv fas med tydliga tillväxtmål. De tror på framtiden och erbjuder deras medarbetare spännande projekt och nya utmaningar. För att möjliggöra expansionsplanerna söker de nu elkonstruktörer inom elkraft/kraftteknik till deras kontor i Umeå. För rätt person finns stora utvecklingsmöjligheter och på sikt finns möjlighet att axla rollen som gruppledare. Teamet består av 15 medarbetare och nu i juni flyttade de in i nya fräscha lokaler längs Rådhusesplanaden. För att du ska få de allra bästa förutsättningarna att lyckas inleds tjänsten med en gedigen introduktion med både teoretiska och praktiska inslag.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Rambölls önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@professionalsnord.se

Professionals Nord har stark lokalkännedom och tillsammans med oss blir du en viktig representant som bidrar till ett starkare Norrland!

Arbetsuppgifter

Som elkonstruktör hos Ramböll får du en bred och varierande vardag. Du arbetar i en projektledande roll och driver och ansvarar för specifika projekt, med stöd från ledning och kollegor. Du är stationerad i Umeå men kan även arbeta i projekt på andra enheter runt om i landet. I arbetet ingår bland annat:
  • Utredning av befintliga elanläggningar
  • Projektering och planering av elanläggningar vid ny- och ombyggnadsprojekt (planering, dimensionering, konstruktion, samordning samt ritarbete och konceptframtagande)
  • Samarbete och projektledning av medarbetare vid projektcentrum i Gurgaon, Delhi, Indien
  • Besiktningar
  • Kundbesök och kundbearbetning
Vi söker dig som

har några års erfarenhet av liknande arbete. Du kan exempelvis ha arbetat som konstruktör, projektledare eller arbetsledare inom elkraft/kraftteknik tidigare. Du kan också ha arbetat som elektriker i flera år och läst en kompletterande YH-utbildning som elkonstruktör. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift då du främst kommer att arbeta med svenska projekt och koncernspråket är engelska. Det meriterande om du har en relevant högskole- eller gymnasieutbildning och kunskaper i AutoCAD, MagiCAD och Revit, men det är inget krav för tjänsten.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Ramböll. Som person är du öppen och ödmjuk. Du är positiv och ser lösningar istället för hinder när utmaningar uppstår. Förutom de personliga egenskaperna använder Ramböll sig av kompetensprofiler för att hitta rätt personer till de tjänster som ska besättas. Vi ser gärna att du kan relatera till minst en av nedanstående kompetensprofiler för att stärka vår organisation på det sätt vi tänkt oss;

Project Management
Du är en person vars främsta drivkraft är att uppnå resultat i projekt som adderar reellt värde. Tack vare din strategiska infallsvinkel och samarbetsförmåga, lyckas du möta våra kunders krav och leverera lösningar anpassade till morgondagens samhälle. Du är flexibel och trivs när du utmanas i intressanta projekt som inbegriper såväl lokalt som internationellt samarbete. För att du ska växa och utvecklas krävs ett ledarskap som stöder, coachar och inkluderar dig i strategiska beslut.

System/Design Engineering
Du är en person som använder dina analytiska färdigheter, din perception och ditt holistiska synsätt för att möta våra kunders behov och skapa största möjliga värde. Genom att kombinera teknik och design knyter du ihop trådarna i våra projekt och bidrar konkret till vår affär. Du är flexibel och har lätt att ta in nya perspektiv och externa insikter. För att du ska prestera på topp och behålla ditt engagemang krävs ett förtroendeingivande och tillitsfullt ledarskap där du får erkännande för dina prestationer.

START: Omgående eller enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
STAD: Umeå
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Sara Engström

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Information om kundföretaget

Läs gärna mer om hur Ramböll presenterar sig på deras hemsida: http://www.ramboll.se/
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Professionals Nord Rekrytering AB
Sista ansökningsdag 25 jan (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Vi satsar på att skapa och bibehålla arbetstillfällen i Norrland genom personaluthyrning och rekrytering. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision - För ett starkare Norrland! Läs mer om oss på www.professionalsnord.se.