Systemarkitekt

Systemarkitekt

Tieto, i samarbete med Poolia, söker nu systemarkitekt/utvecklare. Du kommer ingå i ett rutinerat team som arbetar med agila utvecklingsmetoder för att forma lösningar som våra kunder använder i sitt dagliga jobb runt jordens alla hörn. Teamet utvecklas ständigt med kontinuerlig utveckling av det dagliga arbetet och vi har höga ambitioner för det jobb vi gör både i funktion samt kvalitet.

Om tjänsten

Som arkitekt samarbetar du med produktägare, andra arkitekter och ingenjörer för att utveckla och behålla en globalt använd företagsspecifik CI / CD-lösning för våra kunder. CI / CD-lösningen består av ett antal olika öppen källkodslösningar (ex. Jenkins, Nexus, RabbitMQ och MongoDB). Typiska arkitektuppgifter innefattar kravanalys, systemstudier samt styra och leda utvecklingsverksamheten.
Utforma programvaruarkitektur, verifiera samarbetet mellan komponenter och processer för programarkitektur. Identifiera återanvändbara element. Organisera och leda utvecklingsarbetet. Vägledning och riktning på projektnivå. Hantera strategier för riskidentifiering och riskreducering i samband med den arkitektur som föreslås. Se till att rätt modellering görs för att veta att kvaliteter som prestanda ska uppfyllas. Prioritera, organisera och fatta beslut relaterade till eget arbete. Sub-system ansvar kan inkluderas.

Din profil

Minst 5 års erfarenhet av SW Design / SW Arkitektur. Erfarenhet av programmering är meriterande.

Ledaregenskaper för att kunna guida interna och externa team.

God kommunikationsförmåga och social kompetens då du kommer att ha daglig kontakt med kunder, produktägare och andra designteam.

Erfarenhet av SW R&D miljö, processer och flöden. Continuous integration och Continuous Delivery är meriterande.

Erfarenhet av agila arbetssätt eller erfarenhet av DevOps-miljö

Flytande engelska i tal och skrift.

Om Tieto

Tietos mål är att vara kundernas förstahandsval för affärsförnyelse och det ledande mjukvaru- och tjänsteföretaget i Norden.

I en snabbt föränderlig värld kan varje bit av information användas för att skapa nytt värde. Tieto vill omsätta möjligheterna i den datadrivna världen till värde för människor, företag och samhället i stort. Vi har idag en framträdande roll i det digitala ekosystemet och använder vår mjukvara och våra tjänster för att skapa verktyg och lösningar som förenklar vardagen för miljontals människor, hjälper kunder att förnya sin affär genom att fånga möjligheterna med modernisering, digitalisering och innovation och som skapar nya möjligheter baserat på öppenhet, innovationssamarbeten och ekosystem.

Tieto utgår från ett starkt nordiskt arv och kombinerar global förmåga med lokal närvaro. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland, och bolaget sysselsätter omkring 14 000 experter i cirka 20 länder. Tietos omsättning är cirka 1,5 miljarder euro.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 31 mars (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.