Drifttekniker till kund i Umeå

Drifttekniker till kund i Umeå

För kunds räkning söker vi nu en drifttekniker med fokus på lagringssystem. Tjänsten är på heltid och start sker enligt överenskommelse. Inledningsvis kommer du att vara anställd som konsult hos Poolia för att sedan efter en överenskommen tid övergå i anställning direkt hos kunden.

Arbetsuppgifter

Som drifttekniker kommer du arbeta med drift och förvaltning av både fysiska och virtuella system främst från Microsoft men även andra operativsystem. I rollen ingår även löpande säkerhetsarbete samt problemavhjälpning på operativsystem och installerade applikationer. Drift och förvaltning av lagringssystem inklusive backuper är också en del av arbetsuppgifterna.

Du kommer även att arbeta med:
 • installation
 • konfiguration
 • uppdatering
 • övervakning.
Utbildning/Erfarenhet

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av felsökning och förvaltning samt systemadministration av Microsoftprodukter i en större organisation. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Du som söker har mycket god erfarenhet av främst Microsofts serverplattformar och dess interaktion mot andra system. Du har god erfarenhet av arbete med Microsoft SQL-databaser samt erfarenhet av arbete i ärendehanteringssystem. Vi ser även att du har erfarenhet av att arbeta enligt ITIL.

Meriterande:
 • god erfarenhet av SCOM, SCSM, CM och Orchestrator
 • god erfarenhet av integration, automation och systemarbete
 • erfarenhet av Netapp lagringssystem
 • god erfarenhet av Azure
 • erfarenhet av arbete med Hyper-V och/eller VMware
 • erfarenhet av Linux/Unix
 • erfarenhet av arbete i projektform.
Som person tror vi att du är flexibel och initiativrik, samt villig att ta dig an nya utmaningar, ibland utanför ditt nuvarande kompetensområde. Du är strukturerad och kan planera och prioritera arbete, både dagligen och i projektform. Din kommunikativa sida är god och du kan anpassa språket efter mottagare så att ni förstår varandra och kan lösa problem effektivt. Självklart är du också en problemlösare som kan förstå kundens problem, finna en lösning och förmedla den till kunden på ett pedagogiskt sätt. Du sitter inte nöjd med en fungerande lösning utan strävar hela tiden efter att kontinuerligt förbättra och utveckla arbetsmetoder och IT-miljön.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Förmåner

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag.
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 18 nov (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.