Projektchef

Projektchef

Projektchef till Peab Bostad Nord

Peab Bostad AB är en av Sveriges största bostadsutvecklare och en del av Peabkoncernen. Vi är 160 medarbetare och har en omsättning på ca 6 miljarder. Nu växer vi och söker en Projektchef med placering i Umeå, för utveckling av våra bostads- och kommersiella projekt i norra Sverige, från Gävle till Kiruna. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med intressanta projekt, inspirerande kollegor och stora utvecklingsmöjligheter. Följ med på vår resa till att bli Sveriges bästa bostadsutvecklare!

Om innehållet i tjänsten
Som projektchef är du ansvarig för projektets genomförande från markförvärv till projektavslut och eftermarknad. Du är projektets ansikte utåt, både internt och externt, gentemot kunder, myndigheter, konsulter etc. Du ansvarar för att genomföra projektet enligt beslutade investeringsbeslut och är ansvarig för projektets resultat avseende lönsamhet, NKI med mera. Du säkerställer också ett välfungerande samarbete mellan samtliga inblandade parter och du rapporterar till regionchef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Övergripande ansvar för projektens resultat
  • Samordna och leda interna resurser kopplade till projektens olika faser
  • Säkerställa samarbetet mellan projektering, produktion och försäljning för att optimera kunskaps och erfarenhetsutbyte i projekten
  • Arbeta med marknadsanalys och framtagande av projektens affärsplan
  • Ansvar för att produktionen handlas upp till rätt kostnad, kvalitet och tidsramar
I nuläget har regionen ett flertal pågående spännande projekt i såväl tidig fas som i produktionsfas. Tillväxtambitionen för regionen är höga och vi har en god projektportfölj.

Kompetenser och personliga egenskaper
Vi söker dig som:
  • Har högskoleutbildning inom samhällsbyggnad eller har motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Har minst 5 års tidigare erfarenhet inom projektledning, gärna inom bostadsutveckling
  • Har god kunskap inom projektekonomi
Som person är du en pålitlig relationsbyggare som kan navigera mellan det strategiska och taktiska/operativa i projekten. Du kan leda andra och har en god samarbetsförmåga. Vidare är du en kommunikativ och lösningsorienterad person med hög integritet. Du har ett helhetsperspektiv och arbetar strukturerat och självständigt, där affärsmässighet och ekonomi är naturliga komponenter. Att du är resultatfokuserad, kundorienterad och aktivt vill medverka i vårt utvecklings -och förändringsarbete är en förutsättning.
Mer info
Kontaktperson Anders Åström, Regionchef
Telefon 090 71 20 63
Område Umeå
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 16 000 anställda och en omsättning på 55 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.