Norrmejerier söker en Produktionsledare till Umeå mejeri

Norrmejerier söker en Produktionsledare till Umeå mejeri

Dina arbetsuppgifter

I rollen som produktionsledare har du ett övergripande ansvar att leda, fördela och utveckla det löpande arbetet inom avdelningen. I din roll arbetar du för en god arbetsmiljö samt strävar efter att kvalitetssäkra såväl produktion som produkt i samråd med produktionschef. Arbetet är skiftande med inslag av praktiskt arbete i processerna, men även uppföljning och genomförande av utvecklingsarbeten. I din roll som ledare har du även ett stort ansvar för att kommunicera med såväl interna som externa intressenter. Du har ansvar för personal, arbetsmiljö, verksamhet och ekonomi inom ditt område.

Norrmejerier erbjuder dig ett intressant arbete i en avancerad teknologisk processindustri med hög automationsgrad. Som livsmedelsproducent ställer Norrmejerier höga krav på kvalitet och hygien vilket betyder att varje medarbetare får ett stort eget ansvar för slutresultatet.

Arbetstiden är dagtid och tjänsten är en tillsvidareanställning. Du har delat ansvar för ca 40 personer och rapporterar till produktionschef vid Umeå mejeri.

Sedan 2008 har Norrmejerier infört Lean Produktion som arbetssätt i hela företaget, något som de kallar för Ofel. Det är Norrmejeriers sätt att motivera medarbetare till att ständigt utmana och förbättra verksamheten. Norrmejerier agerar, reflekterar och korrigerar avvikelser som en naturlig del av sitt arbetssätt. Genom små förbättringar i verksamheten når de deras målsättningar och skapar värde tillsammans.

Din profil

Vi söker dig med goda ledaregenskaper, är målinriktad och drivande med ett gott ordningssinne. Din goda kommunikations- och samarbetsförmåga värdesätter vi högt då Norrmejeriers ledarskap präglas av en positiv människosyn och respekt för andra människor. Din förmåga att motivera, utveckla och engagera dina medarbetare är avgörande för hur väl ni tillsammans kommer att lyckas. Du har god förståelse för produktionsprocesser och lönsamhet samt är bekväm i att jobba strategiskt och ser helheter. Du är självständig, ansvarsfull, strukturerad och kommunikativ. I din roll driver du verksamheten mot uppsatta mål och levererar önskade resultat tillsammans med din grupp. Du som söker detta arbete har en för uppdraget relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens samt erfarenheter av ledarskap, gärna inom processindustri.

Övrig information

Gör gott är Norrmejeriers sätt att se till Norrlands bästa, nu och i framtiden. Som arbetsgivare strävar de mot visionen om den goda arbetsplatsen, vilket präglas av en helhetssyn som förutsätter engagemang och delaktighet. Alla i företaget har ett gemensamt ansvar i att förverkliga visionen, där deras förhållningssätt genomsyras av företagets värdeord, som är glädje, stolthet och flexibilitet. Norrmejerier erbjuder en spännande och utmanande arbetsplats i en stimulerande miljö och satsar på att låta medarbetare växa, både på ett personligt och professionellt plan.
Mer info
Kontaktperson Sven Ericsson
Telefon 070-5172979
Område Umeå
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktionsledning, Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Konsultia AB
Sista ansökningsdag 19 maj 2019 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 460 lokala bönder varav 380 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. De förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid deras mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I Norrmejeriers produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Vi har en kraftig investeringsplan framför oss de närmaste åren. Allt i syfte att kunna möta de ständigt tuffare kund- och konsumentkraven, och i en knivskarp konkurrens, säkerställa Norrmejeriers positiva utveckling för att ge de norrländska bönderna en god ersättning för sin mjölkråvara.

Mejeriet i Umeå kan liknas med fem olika mejerier i en anläggning. Det är den enda anläggningen i Sverige med så bred och omfattande produktion av olika mejeribaserade produkter. Bl.a. ett av Europas modernaste ostlager och anläggning för produktion av specialprodukter. Mejeriet har en mycket hög automatiserings- och mekaniseringsgrad och verksamheten utvecklas kontinuerligt.

Det här är en rekrytering som utförs av Konsultia på uppdrag av Norrmejerier. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sven Ericsson, sven@konsultia.se eller 070-517 29 79.

Välkommen med din intresseanmälan! Sista ansökningsdag är den 19:e maj och vi intervjuar löpande så ansök gärna redan idag.

Konsultia är specialister på personaluthyrning och rekrytering till Norrlands industri- och logistikföretag.
Läs gärna mer på www.konsultia.se