HR-specialist, arbetsrätt

HR-specialist, arbetsrätt

Nu söker vi dig som är intresserad av arbetsrätt och förhandlingar. Ditt arbetsområde är Västerbotten/Västernorrland/Jämtland. Du tillhör enheten HR arbetsrätt tillsammans med att antal andra HR-specialister och vi kan erbjuda en roll där du har möjlighet att växa och utvecklas.


Rollen hos oss

Som HR-specialist, arbetsrätt har du ansvar för att
  • hantera arbetsrättsliga förhandlingar exempelvis intressetvister, rättstvister samt löneförhandlingar
  • säkerställa en kontrollerad och korrekt avtalstillämpning och lönebildning
  • skapa goda fackliga relationer
  • vara förändringsledare på flera avtalsområden, exempelvis gentemot chefer och medarbetare inom NCC, men också externt mot fack och arbetsgivarorganisation
  • hålla dig uppdaterad inom arbetsrättsområdet och vara en kompetent rådgivare gentemot organisationen i avtals- och lönefrågor
  • samverka tillsammans med ett starkt team av kollegor. Du har en HR-Gruppchef arbetsrätt som närmsta chef och stöd. Inom enheten sker löpande möten och träffar
Du kommer jobba nära i samverkan med linjecheferna inom avdelningen. Du kommer även delta i externa och interna mötesforum.


De här erfarenheterna och kunskaperna önskar vi att du har

Vi ser gärna att du har byggkompetens och insyn i hur en byggprocess fungerar, för att kunna hantera lönebildningen. Kanske jobbar du idag som yrkesarbetare, arbetsledare eller som produktionsstöd i projekt och vill bredda din kompetens. Det är en fördel, men inget krav om du har arbetat med personalfrågor och då särskilt arbetsrätt och förhandlingar. Du förväntas kunna arbeta även administrativt och god datorvana är meriterande.


Dina egenskaper


Rollen kräver att du har vilja att jobba efter företagets vision i avtal och lönefrågor. Du arbetar aktivt för att delge information och kunskap till andra medlemmar i teamet. Du har integritet och anser det är viktigt att följa NCC:s värderingar, ex respekt, ärlighet och framåtanda. Att du har en vilja att ständigt utvecklas och tänka nytt ser vi som nödvändigt i rollen.

Ytterligare information

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Umeå eller Sundsvall. Dagliga arbetet innebär en hel del resor inom din geografi. Körkort är ett krav.

Urval sker löpande så ansök därför så snart som möjligt, dock senast 2019-10-31. Registrera din ansökan och CV nedan.

Vi erbjuder

Här på NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare.

Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare stora utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö. Vi har en bra variation på arbetsplatser där du kommer att möta olika typer av utmaningar och snabbt få möjlighet till ansvar.

Hos oss är det du som påverkar din utveckling.

Vill du veta mer om tjänsten?

Kontakta gärna Klas Synnergren, Gruppchef HR Arbetsrätt 070-658 16 64.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.ncc.se
Sista ansökningsdag 31 okt 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på drygt 57 Mdr SEK och 16 500 medarbetare. Med Norden som hemmamarknad är NCC aktiva inom värdekjedjan - utvecklar kommersiella fastigheter och bygger bostäder, kontor, industrilokaler och offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. NCC erbjuder även insatsvaror som används vid konstruktion och tillhandahåller beläggnings- och vägtjänster. NCC skapar framtida miljöer för arbete, boende och kommunikation baserad på en ansvarig byggverksamhet som leder till en hållbar interaktion mellan människor och miljö.