Distriktssäljare entreprenad & industridäck - Michelin

Distriktssäljare entreprenad & industridäck - Michelin

Michelin är inne i en mycket intressant fas där vi vill öka fokuset för Entreprenad & Industridäck bla inom gruvindustrin på slutkund i Norrland samtidigt som vi kommer att fortsätta vårt positiva samarbete med våra återförsäljare. Vi söker nu dig som vill vara en del av vårt säljteam.

Du kommer att kartlägga, analysera och jobba med att bearbeta kunder inom ditt distrikt med fokus på gruvindustri men även återförsäljare och slutkunder av entreprenad & industridäck. I rollen kommer du att och erbjuda kunderna en hållbar, kostnadseffektiv och miljövänlig däcklösning. En del av detta arbete är att kontinuerligt genomföra däckkontroller för att lära sig den bästa lösningen att erbjuda kunden. Ditt främsta fokus lägger du på att identifiera nya affärsmöjligheter hos potentiella kunder parallellt med att utveckla våra befintliga kunder. I denna roll jobbar du långsiktigt och förhandlar oftast med inköpsorganisationer och däckansvariga vilket kräver professionalism och god presentationsförmåga.

Du kommer ansvara för distriktet norra Sverige vilket är allt norr om Sundsvall, med tyngdpunkt på gruvindustrin. Detta är en fältbaserad tjänst och du utgår från hemmet, lämplig bostadsort för denna tjänst är Luleå, Umeå eller närliggande stad.

Vi erbjuder dig
  • Chansen till en omväxlande säljroll i ett välmående, stabilt och välrenommerat företag.
  • Stor frihet under ansvar där du själv ansvarar för att disponera din tid på ett framgångsrikt sätt.
  • Goda möjligheter att för rätt person avancera i din roll inom Michelin.
  • Möjligheten att representera premiumprodukter och tjänster inom vår nisch.
  • Ett fartfyllt och spännande jobb som är perfekt för dig som älskar att vara ute på fältet och skapa långsiktiga kundrelationer.
Innan du startar ditt arbete på fältet kommer du även att genomgå vår grundutbildning under 8 veckor. Vi vågar påstå att detta är branschens bästa utbildning. Den kommer ge dig de tekniska och kommersiella kunskaperna som är nödvändiga för att du ska bli framgångsrik i din nya roll!

Om dig
Vi söker en person som har ett starkt eget driv och massor med energi! Vi tror att du som person trivs med tydliga målsättningar och har en egen inre motor som driver dig framåt. Det är viktigt att du är tekniskt lagd samtidigt som du är väldigt nyfiken och älskar att träffa nya människor. Du har förmågan att prioritera, strukturera och planera ditt eget arbete. Som person är du lyhörd, nyfiken och framförallt är du pålitlig. Du älskar att vara ute på fältet och skapa kontakter och med ditt tekniska intresse och affärsmässighet är det en självklarhet att du kommer trivas hos oss.

Vidare ser vi gärna att du:
  • Har minst 2 års erfarenhet av uppsökande resande försäljning inom en teknisk säljroll
  • Du måste vara väl förtrogen med Office-paketet och framför allt Excel.
  • Innehar B-körkort
  • Talar och skriver svenska och engelska som är vårt koncernspråk
Vi kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet och intresse för jobbet snarare än erfarenhet.

Är det dig vi söker? Vänta inte med att skicka in din ansökan då vi har för avsikt att komma överens med rätt person snarast.

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys Seniora rekryteringskonsult Johnny Björklund. Önskas ytterligare information når du Johnny på 0760001807 eller johnny.bjorklund@salesonly.se. I denna rekrytering kommer urval ske löpande, därför ser vi fram emot att ta del av din ansökan så snart som möjligt.

På Michelin lever vi efter våra värderingar; respekt för kunder, människor, våra aktieägare, miljön och för fakta. Michelin är en global organisation och vi arbetar ständigt för att utveckla vår personal.

Michelins mission är att bidra till en hållbar mobilitetsutveckling för varor och människor genom tillverkning av däck för alla typer av fordon. Michelin erbjuder även elektroniska tjänster kopplade till mobilitet på www.viamichelin.com och publicerar kartor, rese, restaurang- och hotellguider. Michelin har ca 109 000 anställda (varav cirka 300 i Norden) och huvudkontoret ligger i Clermont-Ferrand, Frankrike.

Besök gärna: www.michelin.com eller www.michelin.se för mer information.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning, Key Account Manager, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 31 okt 2019 (10 dagar kvar)