AIT Umeå söker en After Sales Engineer

AIT Umeå söker en After Sales Engineer

Dina arbetsuppgifter

Som After Sales Engineer ansvarar du över reservdelsförsörjning till AIT's kunder inom affärsområdet mobilitet. Du är ansvarig över hela kedjan; ta emot förfrågningar, göra teknisk analys, offerera, hantera beställningar, köpa material, säkerställa leveranser och ansvara för affärsrelationen med de befintliga kunderna. Även samordning av serviceärenden ingår i tjänsten.
Rollen kan utvecklas på sikt till att även innehålla arbetsuppgifter rörande reklamationshantering och företagets övergripande kvalitetsarbete.
En stor del i rollen är kommunikation, både med kunder, leverantörer och interna funktioner som är delaktiga i eftermarknadshanteringen. Eftersom AIT är ett globalt företag kommer du jobba med kunder över hela världen.

Du kommer även ansvara över att förbättra och tydliggöra processer och arbetssätt i hela kedjan av reservdelsförsörjning och reklamationshantering samt skapa rutiner för att säkerställa att arbetet görs effektivt, korrekt och med kvalitet.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad ingenjör alternativt förvärvat dig liknande tekniska erfarenheter på annat vis. Industribakgrund är meriterande för att bättre förstå AIT's och dess kunders verksamheter.

För att lyckas i rollen ser vi att du är driven, lösningsorienterad, serviceminded och har god prioriteringsförmåga. Du är en duktig kommunikatör som skapar goda relationer.

Krav är att du har goda kunskaper i att kommunicera på engelska, framförallt i skrift.

Övrig information

Eftersom AIT strävar efter en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Det här är en rekrytering som utförs av Konsultia på uppdrag av AIT Umeå. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sven Ericsson, sven@konsultia.se eller 070-517 29 79. Placeringsort är Umeå.

Välkommen med din intresseanmälan, sista ansökningsdag är den 1:a november. Vi intervjuar löpande och tillsättning kan ske innan annonsens slutdatum så sök gärna redan idag!
Mer info
Kontaktperson Sven Ericsson
Telefon 070-5172979
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 nov 2019 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Advanced Integration Technology (AIT) Sweden designar och tillverkar ett brett spektrum av kundanpassade fordon och automationslösningar till främst Rymd, Flyg och Fordonsindustri på global marknad.
AIT's verksamhet i Umeå, AIT Umeå, har mer än 10 års erfarenhet som leverantör av mobilitetslösningar till flygindustrin samt automationslösningar såsom fixturer, lägesställare och transportörer till övrig industri.
Vår anläggning på Västerslätt omfattar 5000kvm inkluderande kontor samt verkstadslokaler anpassade för vår tillverkning och utgör koncernens "Center of Excellence Mobility".
Tillsammans är vi ett talangfullt team av 65 specialister som kan hantera mekanisk-, elektrisk- och mjukvarudesign samt svetsning, bearbetning och montering.
Arbetet sker med höga tolerans- och kvalitetskrav under ledning av såväl linjechefer som projektledare med lång erfarenhet av Flyg-, Rymd- och Fordonsbranschen.
AIT Umeå har nominerats till "Årets Teknikpris 2018" samt vunnit "Årets Exportföretag 2014". Fram till idag har mer än 200 fordon levererats till kunder över hela värden.

Besök gärna AIT Umeås hemsida www.aitumea.se eller AITUmeå på Facebook för mer information om företaget.

Konsultia är specialister på personaluthyrning och rekrytering till Norrlands industri- och logistikföretag.
Läs gärna mer på www.konsultia.se