Styrsystemsutvecklare till Komatsu Forest

Styrsystemsutvecklare till Komatsu Forest

Dina arbetsuppgifter

I din roll som styrsystemsutvecklare deltar du i arbetet med att realisera våra kunders behov och önskemål till maskinfunktioner med högt kundvärde och hög kvalitet. Du arbetar huvudsakligen med vårt moderna styrsystem MaxiXT och arbetsuppgifterna är i högsta grad varierande. Dock tror vi att du har ett speciellt intresse för, och fokus på lagring och hantering av det data som våra maskiner producerar i form av produktions- och driftuppföljningsdata i SQL-databasen i vår maskindator. Du kommer också att jobba med våra algoritmer och metoder för att optimera värdet på de stockar som maskinen producerar baserat på skogsbolagens prislistor. Du har också ett nära samarbete med våra "Connected Products"-utvecklare som jobbar med att överföra, hantera och presentera detta data i vårt fleet management-system.

Beroende på din bakgrund, ditt intresse och våra behov kommer du också att arbeta inom andra discipliner, till exempel elektronikdesign, GUI-utveckling i C#.NET, kravinsamling och systemering.

Vi tillämpar en agil metodik och har ett nära samarbete med produktägare och marknad. Du erbjuds möjligheter att testa och utvärdera resultatet av ditt arbete i ett nära samarbete med vår testverksamhet.

Hos oss ingår du i ett härligt gäng med högt i tak och en bra kultur där vi hjälper varandra att utvecklas. Vårt team spänner över alla kompetenser från elektronikutveckling, embedded-utveckling, windows-utveckling och web-utveckling. Det finns goda chanser att ta för sig och arbeta inom alla dessa kompetenser utefter verksamhetens behov. Vi är ett sant globalt företag och vi har nära samarbete med alla våra säljbolag ute i världen med snabb återkoppling från användare.

Din profil

Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör inom datateknik/datavetenskap eller motsvarande. Vi tror att du har ett par års arbetslivserfarenhet inom systemutveckling samt god erfarenhet av SQL och utveckling i C#.

Det är även meriterande, men ej krav på kunskap om:
  • Utveckling av inbyggda styrsystem till mobila applikationer
  • Styrning av elektrohydrauliska system
  • Elektronikdesign
  • Programmering i Java
  • Programmering i C/C++
  • Enhetstestning
  • Systemering i UML
Nationella och internationella kontakter ingår också som en naturlig del i arbetet vilket gör det viktigt att du kommunicerar svenska och engelska obehindrat både i tal och skrift. Det är meriterande om du kan kommunicera på ytterligare språk. Vi värderar dina personliga egenskaper högt. Som person är du positiv, självständig, strukturerad och van att ta egna initiativ. Det är viktigt att du tycker om problemlösning, är nyfiken på ny teknik och nya metoder samt tar ett helhetsansvar för att nå gemensamt uppsatta mål. Du trivs att arbeta i team och har också god förmåga att kommunicera internt och mot externa partners. Vidare delar du gärna med dig av kunskap för att sprida kompetens inom teamet och kommer med förslag på lösningar tillsammans med problemen.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Rekrytering och Bemanning. För mer information är du varmt välkommen att kontakta Tobias Nilsson på 070-821 53 31 eller Emelie Wijk på 0733-51 27 28. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 3 oktober via www.clockworkpersonal.se.
Mer info
Kontaktperson Emelie Wijk
Telefon 0733-51 27 28
Område Umeå
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 okt 2021 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Komatsu Forest är en internationell koncern med huvudkontor och teknikcentrum i Umeå, Sverige. Med cirka 1 400 anställda och tillverkning i Sverige och USA är Komatsu Forest en av världens största skogsmaskinstillverkare och finns representerat på samtliga marknader där mekaniserat skogsbruk bedrivs. Kundrelationerna världen över hanteras av egna säljbolag och återförsäljare.

Vill du arbeta med spännande och ny teknik i skogsteknologins absoluta framkant? Trivs du i en internationell miljö med frihet under ansvar och möjlighet att få arbeta med produktutveckling från ax till limpa? Utvecklingsteamet inom Komatsu Forest gör ytterligare satsningar inför framtiden och söker nu fler duktiga och drivna systemutvecklare.