Backendutvecklare till Komatsu Forest

Backendutvecklare till Komatsu Forest

Dina arbetsuppgifter

I din roll som backendutvecklare hos oss arbetar du med systemutveckling med fokus på web och mobila applikationer genom moderna ramverk. Du kommer att designa och implementera användarvänliga funktioner utifrån marknadsönskemål med högt kundvärde och hög kvalitet. Vidare hjälpa du till med att på ett tidigt stadium testa och utvärdera nya funktioner tillsammans med olika provvärdar. Du ingår i ett tvärfunktionellt utvecklingsteam som arbetar efter en agil metodik och i nära samarbete med produktägare och marknad. Utöver ovan förväntas du även dokumentera och hjälpa till med att ta fram instruktioner för nya funktioner, delta i projektmöten, linjemöten och workshops med kollegor och externa partners. Du delar också gärna med dig av din kunskap för att sprida kompetens inom teamet.

Hos oss ingår du i ett härligt gäng med högt i tak och en bra kultur där vi hjälper varandra att utvecklas. Vårt team spänner över alla kompetenser från elektronikutveckling, embedded-utveckling, windows-utveckling och web-utveckling. Det finns goda chanser att ta för sig och arbeta inom alla dessa kompetenser utefter verksamhetens behov. Vi är ett sant globalt företag och vi har nära samarbete med alla våra säljbolag ute i världen med snabb återkoppling från användare.

Din profil

Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör inom datateknik/datavetenskap eller motsvarande. Vi tror att du har minst 3 års arbetslivserfarenhet inom systemutveckling samt erfarenhet av utveckling i .NET/Java. Du behöver också ha erfarenhet av databaser som PostgreSQL och SQL Server.

Vi ser det som meriterande om du också har erfarenhet av GIS-lösningar och användning av geografiska data/tjänster i webapplikationer, utveckling av mobila appar för Android/iOS, UX/UI design, Agila metoder och versionshantering i GIT och Subversion.

Nationella och internationella kontakter ingår också som en naturlig del i arbetet vilket gör det viktigt att du kommunicerar svenska och engelska obehindrat både i tal och skrift. Det är meriterande om du kan kommunicera på ytterligare språk.

Vi värderar dina personliga egenskaper högt. Som person är du positiv, självständig, strukturerad och van att ta egna initiativ. Det är viktigt att du tycker om problemlösning, är nyfiken på ny teknik och nya metoder samt tar ett helhetsansvar för att nå gemensamt uppsatta mål. Du trivs att arbeta i team och har också god förmåga att kommunicera internt och mot externa partners.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Rekrytering och Bemanning. För mer information är du varmt välkommen att kontakta Andreas Christiansen på 0733-51 27 46 eller Emelie Wijk på 0733-51 27 28. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 17 januari via www.clockworkpersonal.se.
Mer info
Kontaktperson Emelie Wijk
Telefon 0733-51 27 28
Område Umeå
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Komatsu Forest är en internationell koncern med huvudkontor och teknikcentrum i Umeå, Sverige. Med cirka 1 400 anställda och tillverkning i Sverige och USA är Komatsu Forest en av världens största skogsmaskinstillverkare och finns representerat på samtliga marknader där mekaniserat skogsbruk bedrivs. Kundrelationerna världen över hanteras av egna säljbolag och återförsäljare.

Vill du arbeta med spännande och ny teknik i skogsteknologins absoluta framkant? Trivs du i en internationell miljö med frihet under ansvar och möjlighet att få arbeta med produktutveckling från ax till limpa? Utvecklingsteamet inom Komatsu Forest gör ytterligare satsningar inför framtiden och söker nu fler duktiga och drivna systemutvecklare.