Distriktsansvarig säljare

Distriktsansvarig säljare

Har du lätt att knyta kontakter? Gillar du att dela med dig av kunskap till andra? Kan du se dig själv bakom ratten på en lastbil? Trivs du med ett jobb där du får använda både hjärnan och kroppen? Vi söker dig som vill ansvara för vårt distrikt i Västerbotten.

Om tjänsten

Som distriktansvarig säljare är du så mycket mer än bara säljare - du är också våra kunders bollplank, rådgivare och problemlösare. Bakom ratten på din egen rullande butik besöker du företagskunder i hela Västerbotten. Arbetet är självständigt och fritt - du inventerar ditt lager, beställer och hämtar nya produkter när det är dags för påfyllning, du planerar dina rutter, besöker både nya och befintliga kunder och sköter administration, t.ex. registrering av försäljning i affärssystem och dokumentation av kundbesök. Vissa produkter säljer du direkt från din rullande butik, annat är beställningsvaror. Du kommer också att hålla enklare utbildningar i hur olika kemikalier ska användas, oftast är det praktiska utbildningar där du demonstrerar samtidigt som du pratar. Det allra viktigaste är att du inte bara säljer produkter, du säljer service - våra kunder ska känna att vi bryr oss om dem, att vi alltid ger den bästa servicen!

Du utgår hemifrån och din lastbil är inte bara din butik utan också ditt kontor, självklart utrustar vi dig med mobil och bärbar dator.

Dina närmaste jobbarkompisar finns i våra andra 26 distrikt över hela landet och trots att ni inte träffas så många gånger under året är det högt i tak, god stämning och du kan alltid ringa någon av dina kollegor för att få bolla idéer eller problemlösningar. Ett par-tre dagar om året träffas vi alla på kick-off och utbildning. Vår försäljningschef kommer förstås och besöker dig med jämna mellanrum.

Vem vi söker

Vi söker dig som har en egen motor och hög arbetsmoral! Vi ger dig en självständig och fri roll och förtroendet att ta eget ansvar. Du sköter ditt distrikt som om det vore ditt eget företag, vi ger dig tryggheten i att vara anställd.

Du har hög social förmåga och lätt för att både skapa och behålla goda relationer. Lite tävlingsinstinkt skadar inte heller, vårt säljgäng både peppar och utmanar varandra. Du är intresserad av försäljning, kan planera och administrera samt har fysisk förmåga att själv lasta och lossa varor från din bil.

Körkort för personbil är ett krav liksom din vilja att, inför ditt arbete hos oss, ta ett C-körkort. Har du redan idag C-körkort är det en merit. Vi förväntar oss också att du är tekniskt intresserad, ställs du inför en situation där du behöver ta fram verktygslådan står du inte handfallen. Du talar och skriver god svenska, kan du också engelska är det ett plus. YKB- och ADR-utbildning är meriterande om du redan har, i annat fall behöver du genomgå dessa inför anställning.

Annat viktigt att veta

I början av din anställning tillbringar du tre dagar på huvudkontoret i Uppsala. Du får teoretisk och praktisk utbildning kring kemi, miljö och handhavande av våra produkter, och en introduktion av företaget, kollegor och annan viktig information. När du sedan ger dig ut i ditt eget distrikt har du alltid uppbackning av kunniga kollegor som gärna delar med sig av sin produktkunskap tills du lärt dig sortimentet.

Tjänsten är på heltid med tillsvidareanställning, sex månaders provanställning. Västerbotten är ett stort distrikt, det betyder att regelbundna övernattningar ingår i arbetet.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Matilda Festin, Jobbet.se, 018-4707105.

Din ansökan vill vi ha senast den 29 januari 2019. Varmt välkommen!

I denna rekrytering samarbetar vi med Jobbet.se och undanber oss telefonsamtal och erbjudanden från andra annonserings- eller rekryteringsföretag.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 jan (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SMARTAB grundades i Sverige 1993. Verksamheten består i att marknadsföra, sälja och distribuera bilvårdsprodukter och industrikemikalier för yrkesmässigt bruk. Vi fungerar som generalagent för det brittiska företaget Autosmart Ltd, som även utvecklar och tillverkar våra produkter. Autosmart är ett av världens ledande företag inom industrikemikalier för fordonsnäringen. SMARTAB har sedan starten 1993 stadigt ökat sina marknadsandelar och är numera marknadsledande inom vår näring i Sverige.