Teletekniker Sensor (radar)

Teletekniker Sensor (radar)

Befattningen erbjuder
Tillsammans med arbetskollegorna kommer du att lära dig mycket och ha ett intressant, omväxlande och roligt arbete. Inom Försvarsmakten säkerställer vi att du får den kunskap du behöver med både med interna och externa utbildningar.

FMTIS är en landsomfattande organisation inom Försvarsmakten för bland annat drift, underhåll, installationer och modifieringar av Försvarsmaktens anläggningar, system och utrustningar och har ca 1400 anställda.

Verksamheten är bemannad med både militär och civil personal. Placering kommer att vara vid Genomförandeenhet Norr och arbetsorten är Umeå. Vid FMTIS i Umeå är vi idag 10 medarbetare.

Om befattningen
Dina arbetsuppgifter:

består i att självständigt eller i arbetslag utföra tillsyn (kvalitetskontroller) och underhåll/reparationer samt driftsättningar på Försvarsmaktens sensorsystem inkl. reservkraft, torn och master (upp till 60 meter) samt annan ledningsteknisk materiel. Även arbete med säkerhetssystem på flygbaser förekommer. kräver noggrann fortlöpande registrering, uppdatering och dokumentation i stödsystem. består till del även i att medverka vid anbudsberäkning samt att stödja vid projektering samt föreslå åtgärder för utveckling. utförs i huvudsak på Försvarsmaktens obemannade anläggningar varför resor i tjänsten och övernattningar på annan ort förekommer i stor omfattning. är i första hand förlagda inom det geografiska arbetsområdet Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Västernorrlands län, men även övriga delar av landet förekommer. innebär även att stödja och samarbeta med andra delar av Försvarsmakten och fastighetsägaren Fortifikationsverket. kan innebära att delta i systemstödsresor i utlandet (ca 2 veckor per tillfälle i dagsläget). kräver ibland att arbetet sker på hög höjd i master och torn (upp till 60 meter).

Jourtjänstgöring inom landet förekommer.

Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom Försvarsmaktens försorg. Hos oss benämns befattningen teleingenjör och du kommer att ingå i krigsförbandet FMTIS.

Kvalifikationer
Gymnasial alt. eftergymnasial utbildning med inriktning mot El/Tele (elkraft, elektronik), PLC, styr- och regler, eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedöma likvärdiga
Motor- och/eller reservkraftskunskap
Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift
Körkort lägst B
Tjänsten kräver god fysisk förmåga med ett sunt förhållningssätt till din hälsa
Godkänd läkarundersökning
Tjänsten kräver arbete på hög höjd. Godkänd läkarundersökning krävs för anställning. Lagstadgad läkarundersökning (AFS 2005:6) ordnas av Försvarsmakten i samband med anställning

Meriterande
Yrkeserfarenhet inom området samt kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar
Eftergymnasial utbildning inom El/Teleteknik
Uttagen elbehörighet
Kunskaper om kylteknik, mekanik och reservkraft
Genomförd militär grundutbildning
BE- och eller C-körkort
Goda kunskaper i Windows

Personliga egenskaper
Som person är du trygg i dig själv, öppen, social och kan både agera självständigt och arbeta i grupp. Du kan självständigt lösa tekniska problem och ser möjligheterna i en situation. Vidare är du serviceinriktad, stresstålig med god analytisk förmåga och gott omdöme. Du utför dina uppgifter med hög kvalitet, tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och skapar resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Vidare har du lätt för att strukturera ditt arbete och är noggrann med ett stort säkerhetstänk. Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Befattningen är civil. I tjänsten ingår arbete på hög höjd. Jourtjänstgöring förekommer. Resor inom tjänsten förekommer frekvent. Obligatoriska resor till Försvarsmaktens missioner i utlandet förekommer. För tjänsten krävs en godkänd läkarundersökning. Tjänsten är en tillsvidareanställning heltid med en inledande sex månaders provanställning. Inom FMTIS kommer befattningen kallas Teleingenjör.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen före anställning. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet samt en skyldighet att krigsplaceras.

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-02. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Kontaktperson
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Jonas Jonsson, 076-104 89 50.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO-F Matz Felix

OFR/O Wiveca Hörlin Wisborg

Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00

Sista ansökningsdag
2020-02-02

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 2 feb 2020 (11 dagar kvar)