SkyddC söker bevakningssoldater

SkyddC söker bevakningssoldater

Totalförsvarets Skyddscentrum söker heltidstjänstgörande bevakningssoldater med placering vid SkyddC i Umeå. Du kommer att ingå i en insatsberedd skyddsstyrka (IBSS) där dina uppgifter omfattar bevakning av Umeå Garnison.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Uppgifterna för en insatsberedd Skyddsstyrka omfattar bland annat patrullering, bevakning, inpasseringskontroll, besöksmottagnings och bemanning av larmcentral. I uppgifterna ingår också att ingripa mot och rapportera säkerhetshotande verksamhet enligt insatsplan. Du genomför också fysisk träning samt upprätthåller dina kunskaper avseende vapenhantering och skyddslagen.

Kvalifikationer
 • Ha genomfört militär grundutbildning (GU eller GMU)
 • Inneha B-körkort
 • Godkänd militär skyddsvaktsutbildning.
 • Uppfyller krav för FM FySs.
 • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
Meriterande
 • Giltigt skyddsvaktsbevis.
 • Godkänd Militärpolisutbildning.
 • Erfarenhet av bevakningstjänst.
 • Erfarenhet av utlandstjänst.
 • Pistolutbildning block A.
 • Sambandsutbildning enligt Försvarsmakten.
 • Ytterligare språkkunskaper.
Personliga egenskaper

Vi söker dig som kan arbeta självständigt och som en del av en grupp. Fokus ligger på hög ansvarskänsla och initiativförmåga. Du har god självkännedom, är noggrann och ska vara mogen och pålitlig för att kunna hantera människor på ett tjänstemannamässigt sätt. Du har också förmåga att tempoväxla då din arbetssituation snabbt kan växla från att vara lugn till att plötsligt innebära en skarp insats. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
 • Anställningsform/sysselsättningsgrad: Tidsbegränsad anställning enligt GSS/K. Heltid. Tjänsten inleds med en sex månaders provanställning. Tjänsten kan komma att innebära skift-/helgarbete samt jour på arbetsplatsen. Nivå OR1-5.
 • Arbetsort: Umeå
 • Individuell lönesättning tillämpas.
Kontaktperson
Rickardh Eriksson, bevakningschef vxl: 090-17 55 00 eller via mail g26-skyddc@mil.se

Fackliga företrädare
Peter Nilsson: SACO SkyddC: vxl 090-17 55 00
Marcus Nygren: OFR/O: vxl 090-17 55 00
Mattias Jonsson: SEKO: vxl 090-17 55 00

Bifogas till ansökan
 • CV med referenser.
 • Personligt brev där du beskriver vem du är samt motiverar varför du är lämpad för tjänsten.
 • Kopia på betyg från GU/GMU.
 • Andra betyg eller intyg som berör kraven för tjänsten.
Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-19.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets skyddscentrum, SkyddC, i Umeå är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot strålning, smitta och gift så kallade CBRN-händelser. Enheten utvecklar inte bara Försvarsmaktens förband inom området utan säkerställer också förmågan vid Försvarsmaktens övriga delar. SkyddC arbetar därför med både utbildning och utvecklingsfrågor samt ansvarar för att vidmakthålla nationell och internationell beredskap på området. Centrumets funktion är försvarsgemensam vilket innebär ett löpande samarbete med ett antal myndigheter inom vårt sakområde. Vid SkyddC arbetar drygt 140 civilt och militärt anställda. Budgeten för enheten omsluter cirka 140 miljoner kronor per år.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Övrigt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)