Mekaniker – inriktning El och Motor

Mekaniker – inriktning El och Motor

Tillsammans med arbetskollegorna kommer du att lära dig mycket och ha ett omväxlande och roligt arbete. Inom Försvarsmakten säkerställer vi att du får den kunskap du behöver med både med interna och externa utbildningar.

FMTIS är en landsomfattande organisation inom Försvarsmakten för bland annat drift, underhåll, installationer och modifieringar av Försvarsmaktens anläggningar, system och utrustningar och har ca 1400 anställda.

Verksamheten är bemannad med både militär och civil personal. Placering kommer att vara vid Genomförandeenhet Norr och arbetsorten är Umeå. Vid FMTIS i Umeå är vi idag 11 medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Består i att självständigt eller i arbetslag utföra tillsyn (kvalitetskontroller) och underhåll/reparationer samt driftsättningar på Försvarsmaktens system för reservkraft, torn och master (upp till 60 meter) samt annan ledningsteknisk materiel. Även arbete med säkerhetssystem på flygbaser förekommer.
 • Utförs i huvudsak på Försvarsmaktens obemannade anläggningar varför resor i tjänsten och övernattningar på annan ort förekommer i stor omfattning.
 • Är i första hand förlagt inom det geografiska arbetsområdet Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Västernorrlands län men även övriga delar av landet kan förekomma samt i missionsområden utomlands.
 • Innebär även att stödja och samarbeta med andra delar av Försvarsmakten.
 • Ingå i krigsförbandet FMTIS.
Kvalifikationer:
 • Gymnasial alt. eftergymnasial utbildning med inriktning mot fordonsmekaniker, maskintekniker, PLC, styr- och regler, elkraft, elektronik eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga.
 • Motor- och/eller reservkraftskunskap.
 • Praktisk och utåtriktad läggning, ansvarskännande, servicekänsla samt bra samarbetsförmåga.
 • Tjänsten kräver god fysisk förmåga med ett sunt förhållningssätt till din hälsa.
 • Tjänsten kräver arbete på hög höjd.
 • Körkort, lägst B-körkort.
 • Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift.
 • För tjänsten krävs goda kunskaper i Windowsmiljö (PC-vana).
Personliga egenskaper:
Som person är du öppen, social och kan både agera självständigt och arbeta i grupp. Du är serviceinriktad, stresstålig och har god analytisk förmåga samt utför uppgifter med hög kvalitet. Vidare har du lätt för att strukturera ditt arbete och är noggrann med ett stort säkerhetstänk. Vi lägger mycket stor vikt på dina personliga egenskaper.

Meriterande:
 • Yrkeserfarenhet inom något eller några av de nämnda teknikområdena.
 • Uttagen elbehörighet.
 • Erfarenhet inom kylteknik.
 • BE-körkort.
Övrigt:
Tillsvidareanställning, heltid. Sex månaders provanställning tillämpas.
Arbetsort: Umeå.
I tjänsten ingår arbete på hög höjd.
Jourtjänstgöring förekommer.
Obligatoriska resor till Försvarsmaktens missioner i utlandet förekommer.
För tjänsten krävs en godkänd läkarundersökning.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Avdelningschef Jonas Jonsson, tfn 090-175750 / 076-1048950.

Fackliga företrädare:
SACO Mika Laitanen,
OFR/S Martin Sparr,
SEKO-F Hans Monthan,
OFR/O Anders Wallinder,
Samtliga nås via växeln på 019-393 500.

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-14. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik, Mekanik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 14 apr (27 dagar kvar)