CBRN-lärare

CBRN-lärare

Befattningen erbjuder
En varierad tillvaro där ingen dag är den andra lik. Från klassrum till tårgaskammare med allt där emellan. En spännande mix av teori och praktiska övningar, såväl nationellt som internationellt. Goda möjligheter till personlig utveckling.

Om enheten
Totalförsvarets Skyddscentrum i Umeå söker lärare till CBRN-Skolan som idag har nio anställda. Skolan utbildar studerande från Försvarsmakten, Försvarshögskolan, civila myndigheter och universitet. Återkommande utbildningar är Officersprogrammet, Specialistofficersutbildningen, insatsförband, yrkesbefattningskurser och uppdragsutbildningar mot Polis och Umeå Universitet. De militära kurserna återfinns inom markstridsområdet, med inriktning mot Kemiska (C), Biologiska (B), Radiologiska (R) samt Nukleära (N) stridsmedel och riktar sig bland annat till instruktörer, operatörer, förbandschefer (fr.o.m. kompanichef), specialister och stabspersonal.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Lärare och instruktör inom CBRN-området
 • Kurschef med ansvar för planering, genomförande och efterarbete
 • Delta vid militära och civila övningar som handledare eller i befattning
 • Utveckla kurser genom att ta fram kursplaner och beskrivningar samt utbildningsunderlag i enlighet med övergripande mål
 • Delta i utvecklingsprojekt av ny materiel samt metoder
Kvalifikationer
 • Lärare med naturvetenskaplig inriktning, framförallt inom kemi
 • Pedagogisk erfarenhet
 • Minst B körkort
 • Fullt frisk och god fysisk kondition för att motsvara krigsplaceringskravet
Meriterande
 • Kompetens inom Högskolepedagogik
 • Kurser inom organkemi och analytisk kemi
 • Högre akademiska studier för befattningen relevant område
 • Militär erfarenhet ex Grundutbildning och/eller fortsatt utbildning
Personliga egenskaper
Sökande bör ha god administrativ förmåga och god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift. Den sökande bör vara strukturerad och praktiskt lagd. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillsvidareanställning. Provanställning tillämpas för befattning.
Befattningen avser heltid.
Arbetsort: Umeå
Tjänsten innebär ett antal tjänsteresor om året, även internationellt.
Tillträdesdatum: 1 aug 2021 eller enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Peter Nilsson, Skolchef, e-post: peter.r.nilsson@mil.se, telefon: 070-340 01 88

Fackliga företrädare
SACO: Erik Johansson, e-post: erik.o.johansson@mil.se, telefon: 090-17 55 00 (vxl)

Välkommen med din ansökan senast 2021-02-28. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets skyddscentrum, SkyddC, i Umeå är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot strålning, smitta och gift så kallade CBRN-händelser. Enheten utvecklar inte bara Försvarsmaktens förband inom området utan säkerställer också förmågan vid Försvarsmaktens övriga delar. SkyddC arbetar därför med både utbildning och utvecklingsfrågor samt ansvarar för att vidmakthålla nationell och internationell beredskap på området. Centrumets funktion är försvarsgemensam vilket innebär ett löpande samarbete med ett antal myndigheter inom vårt sakområde. Vid SkyddC arbetar drygt 140 civilt och militärt anställda. Budgeten för enheten omsluter cirka 140 miljoner kronor per år.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 28 feb 2021 (1 dag kvar)