Reparatör Umeå

Reparatör Umeå

Euromaint erbjuder kvalificerat tekniskt underhåll som tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor. Vårt heltäckande utbud av underhålls- och ombyggnadstjänster omfattar bland annat kvalificerat tekniskt underhåll, reservdelsförsörjning, fordonsmodifiering och komponentservice. Vår kompetens omfattar alla typer av spårburna fordon för person- och godstrafik samtinfrastrukturarbeten. Vi har ett nät av verkstäder från Luleå i norr till Malmö i söder. Hos oss arbetar många av Sveriges främsta specialister inom underhåll av järnvägsfordon.

Vi söker just nu en reparatör till vår verkstad i Umeå!

Reparatören utför underhåll och reparationer av förekommande spårtrafikbundna fordon. Han/hon ska aktivt delta i mötesforum och föbättringsarbete som rör verksamheten. Arbetet utförs självständigt och/eller tillsammans i ett arbetslag. Arbetet skall utföras inom fastställda rutiner för god arbetsmiljö, trafiksäkerhet, kvalitet och effektivitet.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara:
 • utföra arbete enligt instruktioner
 • hantera/signera kontrollistor utifrån gällande rutin och i övrigt följa krav i verksamhets- ledningssystemet
 • avrapportera utfört arbete och material i våra system
 • aktivt delta i förbättringsarbete och verka för ordning och reda på arbetsplatsen
 • uppmärksamma och rapportera avvikelser i trafiksäkerhet, kvalitet eller arbetsmiljö
 • aktivt ta ansvar för utförandet av arbetslagets gemensamma uppgifter
 • skyldighet att använda fastställda skyddsanordningar och personlig skyddsutrustning
 • säkerställa att den egna arbetsplatsen är väl rengjord och att verktyg/utrustning placeras på avsedd plats vid arbetets slut
 • framföra fordon inom området (sidospår) kan bli aktuellt
 • kunna arbeta skift årets alla dagar
Utbildning/erfarenhet

Gymnasieutbildning med inriktning inom industri, el eller fordonsteknik. Vi söker reparatörer med mekanisk kunskap, ett plus är kunskap i pneumatik. Kunskaper och erfarenhet av lean production ser vi som ett plus.

Kompetenskrav
 • Kunskaper och färdigheter som kan förväntas för att utföra en arbetsuppgift på ett fackmannamässigt vis. Gärna verkstadsbakgrund eller erfarenhet av reparationer och service av produktionsutrustning.
 • Läsa och förstå elscheman för att kunna utföra felsökning.
 • Eftersom vi utför säkerhetsrelaterade arbeten enligt skrivna instruktioner samt dokumenterar utfört säkerhetsarbete så krävs god kommunikationsförmåga på svenska i både tal och skrift.
 • Kunna läsa och förstå instruktioner och föreskrifter på svenska.
 • Mycket god datorvana.
Egenskaper
Du förväntas vara en flexibel, ansvarstagande och positiv person med god samarbetsförmåga. Vi värdesätter egenskaper som visar att du är öppen för förändringar och gillar att hitta nya sätt att lösa dagliga frågor som uppkommer i rollen som reparatör. Meriterande är ett stort tekniskt intresse.

Mer om tjänsten
Tjänsten innebär skiftarbete. Internutbildning för behörighet att arbeta med våra fordon erhålles under anställningen. Då arbetsuppgifterna är av betydelse för trafiksäkerheten krävs godkänd medicinsk hälsoundersökning innan eventuell anställning kan börja. Euromaint Rail ombesörjer detta.

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Intresserad?
Om du har frågor angående tjänsten går det bra att kontakta produktionschef Mattias Willman, mob: 072-141 26 01 alternativt James Holmström, mob: 070-394 87 74, lokalt förtroendevald SEKO. Är du intresserad av att börja arbeta som reparatör hos oss, ansök snarast! Urval och tillsättning kan komma att ske under ansökningstiden. Senast den 27 oktober 2019 behöver vi ha din ansökan.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Fordon, Reperatör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 27 okt 2019 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Euromaint erbjuder kvalificerat tekniskt underhåll som tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor.

Bolagets tjänster och produkter säkrar tillförlitligheten och livslängden för spårburna fordon såsom godsvagnar och passagerartåg samt lok och arbetsmaskiner.

Euromaint ägs av spanska företaget CAF sedan 2019-07-01.