VI SÖKER EN ELINSPEKTÖR TILL AVDELNINGEN FÖR ANLÄGGNINGAR

VI SÖKER EN ELINSPEKTÖR TILL AVDELNINGEN FÖR ANLÄGGNINGAR

Elsäkerhetsverket är en nationell myndighet med ett tydligt samhällsuppdrag att minska elolycksfall och bränder som beror av el. Våra engagerade och kompetenta medarbetare utför uppdraget med kvalitet, rättssäkerhet och hög servicegrad. Nytänkande och öppenhet för att prova nya lösningar är en viktig förutsättning i en föränderlig omvärld. Tillsammans med andra aktörer strävar vi efter att uppnå bästa möjliga effekt för elsäkerhet och EMC, med givna resurser.

Vi söker dig som vill arbeta i en omväxlande roll och med din kompetens och erfarenhet vill vara med på vår fortsatta utvecklingsresa och bidra till samhällsnyttan.

Tjänsten är placerad på regionkontoret i Umeå.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara tillsyn av elanläggningar, elinstallationsföretag och ärendehandläggning. Inom arbetsområdet ingår även tekniska inspektioner. Du kommer även att ge råd och stöd till branschens aktörer och tillsammans med dina kollegor, utveckla myndighetens tillsynsformer och handläggningsrutiner och delta i olika externa informationsaktiviteter kopplade till elsäkerhetsområdet. Du kommer även att leda och delta i projekt inom myndigheten.

Elsäkerhetsverket är en myndighet med ett stort uppdrag i förhållande till antalet anställda. Detta innebär att arbetsuppgifterna efterhand kan komma att förändras inom myndighetens verksamhetsområde.

Arbetet innebär resor, främst inom Sverige.

Dina kvalifikationer
För att vara kvalificerad för tjänsten ska du
 • ha gymnasie- eller högskoleutbildning med elteknisk inriktning motsvarande kravet för auktorisation som elinstallatör eller annan utbildning som vi bedömer vara relevant för tjänsten,
 • ha erfarenhet av arbete inom elinstallation och/eller skötsel av elanläggningar,
 • ha erfarenhet av att driva och rapportera projekt eller uppdrag.
 • kunna uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska samt kunna anpassa budskap och innehåll efter mottagarens förutsättningar och behov,
 • kunna uttrycka dig i tal och skrift på engelska.
 • ha körkort för personbil.
 • ha de personlig egenskaper som framgår av kravprofilen.
Det är meriterande om du har kunskap om eller erfarenhet av något eller några av följande områden
 • elanläggningar och/eller EMC-problematik inom industrin,
 • konstruktion, bedömningar, besiktningar och/eller utredningar av elanläggningar eller motsvarande erfarenhet som är relevant för tjänsten,
 • kraftelektronik,
 • kommunicera, presentera information eller utbilda,
 • tillsyn, utredningsarbete eller ärendehandläggning inom offentlig verksamhet,
 • egenkontrollprogram eller kvalitetssystem.
Det är också meriterande om du kan uttrycka dig i tal och skrift på annat språk än svenska och engelska.

Dina personliga egenskaper
Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper, eftersom arbetsuppgifterna kräver att du är strukturerad, analytisk och har både vilja och förmåga att samarbeta samtidigt som du behöver kunna arbeta mycket självständigt. Det är också viktigt att du är drivande och engagerad, kan inhämta och dela med dig av kunskaper och erfarenheter.

Anställningsform

Heltid, tillsvidare.

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta överinspektör Johan Lidbaum eller avdelningschef Anders Richert.

För frågor om den administrativa processen vid rekryteringen är du välkommen att kontakta administrativ chef Ingrid Öhlén.

Fackliga representanter är för SACO Katarina Olofsson och för ST Ingvar Svensson.

Samtliga nås via Elsäkerhetsverkets växel 010-168 05 00.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan, som ska vara skriven på svenska och ska innehålla CV och personligt brev där vi vill att minst följande framgår:
 • Ditt namn och kontaktuppgifter.
 • Beskrivning av hur du uppfyller de obligatoriska kraven för tjänsten.
 • Beskrivning av de eventuella meriterande krav du uppfyller.
 • En kort beskrivning av hur just du vill bidra i rollen som elinspektör.
Betyg och intyg m.m. lämnas först vid nästa steg i rekryteringsprocessen. Vi kommer också att efterfråga referenser.

Ansökan till denna tjänst ska vara märkt med ref 3/2020 och vara inkommen till oss senast den 24 februari 2020. Den kan skickas via e‑post till registrator@elsakerhetsverket.se, eller med vanlig post till Elsäkerhetsverket, Box 4, 681 21 Kristinehamn.
Mer info
Kontaktperson Anders Richert
Telefon 010-168 05 00
Email Mejla Anders Richert
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik, Elkraft
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.elsakerhetsverket.se/
Sista ansökningsdag 24 feb 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Elsäkerhetsverket är en statlig myndighet med uppdraget att arbeta för hög elsäkerhet och för att elektriska utrustningar inte ska störa varandra. Utifrån visionen "Trygg och störningsfri el" utövar vi aktiv tillsyn av elektriska anläggningar, elinstallationsföretag och elinstallatörer samt marknadskontroll av elektriska produkter. Myndigheten ansvarar för auktorisation av elinstallatörer och register över elinstallationsföretag. Vi arbetar med projekt, rapporter, analyser och statistik inom vårt område. Vi utarbetar också föreskrifter för elektrisk säkerhet och elektromagnetisk kompatibilitet samt deltar i teknisk standardisering både nationellt och internationellt. Ett aktivt samarbete med elbranschen och andra aktörer kring elsäkerhetsfrågor är en naturlig del av verksamheten. Myndigheten använder kommunikation som ett strategiskt verktyg för förändring och ökad kunskap.

Elsäkerhetsverket har drygt 50 medarbetare med placering i Kristinehamn, Umeå, Hässleholm och Stockholm. Huvudkontoret ligger i Kristinehamn.

Elsäkerhetsverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv.

Här kan du läsa mer om myndigheten och våra olika verksamheter samt vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder så kan du göra det på vår hemsida http://www.elsakerhetsverket.se