Förman till DHL Åkeri

Förman till DHL Åkeri

Har du kunskap och erfarenhet inom transport och logistik? Är du intresserad av att jobba på ett av Sveriges största åkeriföretag? Då är tjänsten som förman på DHL åkeri något för dig!

På DHL arbetar vi med att få våra kunders vardag att fungera. Som ett av de ledande företagen i världen inom logistik, ser vi till att våra kunder får leverans av varor och material. Utan transporter stannar samhället, vi har ett viktigt uppdrag -Förena människor, förbättra liv. Som medarbetare hos oss är du en viktig nyckelspelare.

Till DHL Åkeri i Umeå söker vi nu en tydlig och närvarande ledare till rollen som Förman. DHL Åkeri sysselsätter idag ett hundratal egna bilar och ca 200 medarbetare som ansvarar för att leverera en kvalité i världsklass genom att lasta, lossa och leverera sändningar till och från våra privat-och företagskunder.Det som är unikt hos oss är våra medarbetare och här får du chansen att leda ett engagerat team i en roll där du samtidigt har stora möjligheter påverka själv.

Arbetsuppgifter och ansvar
I din roll som Förmanfår du en utvecklande och spännande roll då du ansvarar för attplanera, fördela och schemalägga det dagliga operativa arbetet för de cirka 20 chaufförer som är stationerade på orten. Du transportleder och utvecklar den dagliga produktionen och arbetsgruppen på arbetsstället.

Arbetet utgår från vår terminal i Umeå och arbetstider är dagtid, måndag- fredag, med förtroendearbetstid.DHL Åkeri är en del av DHL Freight (Sweden) AB som ger dig fördelarna av att tillhöra ett stort globalt bolag med goda karriärvägar, diverse stödfunktioner så som till exempel HR, försäljning och ekonomi. Samtidigt drivs DHL Åkeri som en underleverantör där man har åkerikänslan kvar, kan fatta snabba beslut och där man har stor möjlighet att vara med och påverka.
  • Att planera, leda och följa upp den operativa verksamheten med tillhörande personalansvar.
  • Att leda, entusiasmera och utveckla dina medarbetare.
  • Att säkerställa att arbetet utförs enligt definierade processer och uppföljning av ev. avvikelser.
  • Måluppföljning, serviceutfall samt löpande rapportering.
  • Ansvara för att driva, leda och samordna lokala projekt/aktiviteter.
  • Kontakt med kunder, transportledare och administrationen-
Arbetet bedrivs i ett högt tempo där olika deadlines hela tiden ska hållas.

Profil & Bakgrund

Vi söker dig som är en tydlig och närvarande ledare som även praktiserar ett aktivt ledarskap.Du är mål- och resultatinriktad med intresse för att utveckla såväl vår service och kundbemötande som ditt eget ledarskap.Du är motiverad och engagerad samt förmedlar en positiv energi omkring dig. Vidare är du kostnadsmedveten, har en god lokalkännedom och har en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi ser även att du är stresstålig och van att arbeta under tidspress.

Lämplig bakgrund för befattningen är att du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat som chaufför och/eller i en ledande befattning inom transport- & logistikbranschen.Du harkunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift och har en god PC-vana. CE-behörighet är ett krav. Vidare ser vi att vana av hjullastare och truck är meriterande. Samt att vi ser innehav av YKB, förarkort, truckkort och ADR som meriterande men inget krav.

För att lyckas i rollen som Förman krävs även ett nära och förtroendefullt samarbete med övriga funktioner inom DHL Freight och även med de lokala kunderna.

Tjänsten är en heltidstjänst med 100 % sysselsättningsgrad, där vi tillämpar provanställning. Tjänsten är placerad i Umeå.

Vad erbjuder vi dig?
Vi på DHL trivs och många av oss har jobbat här länge. Vi är ett företag som ser våra medarbetares utveckling och potential - vi vågar satsa på våra medarbetare! I det stora globala, och internationella bolaget som vi är, har vi en härlig teamkänsla med familjär stämning där vi respekterar varandra. Här finns mycket medarbetarengagemang samt humor och vi tycker om att fira våra framgångar. Vi är certifierade i Top Employer vilket innebär att vi är en arbetsgivare som erbjuder den bästa arbetsmiljön för medarbetare att utvecklas både professionellt och personligt. Miljö och hållbarhet är viktigt för oss, vi arbetar ständigt med att utvecklas för att ligga i framkant, vilketuppmärksammas ochger resultat. Vi tar ansvar och blev bland annat utsedda till branschvinnare av Sustainable Brand Index B2B för tredje året i rad.

Vill du också vara med? Välkommen med din ansökan senast den 2 december, urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vid frågor, vänligen kontakta Björn Lindbäck, Bjorn.Lindback@dhl.com eller telefon 070-3465130.

Enligt EU-direktiv (2009/52/EG) måste vi som arbetsgivare kunna påvisa våra medarbetares rättighet att arbeta inom EU. Vid en anställning på DHL måste du därför kunna uppvisa din rätt att arbeta inom EU genom medborgarskap (exempelvis pass) eller i annat fall uppvisa ditt arbetstillstånd. Vi genomför bakgrundskontroller på alla våra slutkandidater.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.dhl.com/se-sv/home.html
Sista ansökningsdag 2 dec 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är "logistikbolaget för hela världen". DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. Med ett globalt nätverk som består av mer än 220 länder och territorier och med 520 000 medarbetare över hela världen erbjuds kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning. DHL i Sverige har ca 4000 medarbetare och 65 kontor, terminaler och stationer runt om i Sverige. Våra kunder är viktiga för oss och varje kontakttillfälle som en kund har med DHL ska vara kopplad till en positiv känsla.