Om företaget

Rekrytering för kunds räkning.

Dina arbetsuppgifter

Rekrytering av rektor till gymnasiet i Örnsköldsvik!

Nu ges möjligheten att leda en etablerad gymnasieskola i förändring. Har du ett brinnande intresse för skolledarskap och dessutom ambitionen att leda med värme och tydlighet kan detta vara rektorsjobbet du söker.

Som rektor har du totalansvar och det yttersta ansvaret för din verksamhet som du leder tillsammans med biträdande rektor och administratör. Du får möjlighet att utveckla både struktur och organisation vilket innebär ett ledarskap i förändring.

Du förväntas även ta ansvar för verksamhetsorten i mer strategiska beslut, vilket sker i dialog med kollegor och skolchef.

Du kommer att ingå i en erfaren rektorsgrupp som leds och följs upp av skolchef genom kontinuerliga träffar. Runt dig finns en stab med olika stödfunktioner.

Din profil

Vi söker dig, erfaren chef/skolledare med lång rektorserfarenhet och pedagogisk bakgrund inom aktuell skolform.

För att leda denna skola framgångsrikt behöver du en god kommunikativ förmåga samt en förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Med värme och tydlighet skapar du ett tryggt inkluderande ledarskap, från elev till medarbetare. Din förmåga att tänka långsiktigt, ta ansvar och följa upp, är viktiga hörnstenar för att lyckats i denna roll långsiktigt.

Du trivs med att vara ansiktet utåt och är samtidigt en synlig och närvarande ledare på skolan. Ett stort nätverk inom näringslivet med goda externa kontakter är meriterande.

Vi söker därför dig som har hög ambitionsnivå, kraft, glöd och med goda erfarenheter av att leda i förändring. Din förmåga att växla mellan alla olika delar i ett skolledaruppdrag, utan att tappa i tydlighet och beslutsförmåga är viktig. Du trivs med att vara operativ, har ett högt engagemang och energinivå samt är nytänkande utan att släppa fokus på kärnuppdraget och skolans koncept.

Rekryteringsprocessen hanteras av Clockwork Skolledare. Har du frågor kring tjänsten? Kontakta ansvariga chefsrekryterare Fred Hussein eller Cilla Edrén. Vi intervjuar löpande och tillsättning kan ske innan annonstiden löper ut.

Läs mer om oss:
https://clockworkpersonal.se/vara-tjanster/skolbemanning-rekrytering/ www.facebook.com/skolbemanning
Mer info
Kontaktperson Fred Hussein
Telefon 0733512727
Område Umeå
Yrkesroll Organisation & ledning, Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 nov 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Clockwork skolledare rekryterar och bemannar rektorer över hela Sverige.

Med stora upparbetade kandidatnätverk och fokus på hög kvalité har vi snabbt fått förtroende av Sveriges största utbildningsföretag och kommuner.

Vi är inte ytterligare ett bemanningsföretag, vi är Clockwork - och vi kan skola!
Vi har själva bakgrund som skolledare, så när ni samarbetar med oss får ni all vår kompetens på köpet.

Läs mer om vår resa: www.clockworkpersonal.se