Försäljningsingenjör / Projektsäljare / Teknisk säljare till Lindab Profil

Försäljningsingenjör / Projektsäljare / Teknisk säljare till Lindab Profil

Har du ett tekniskt intresse och en bakgrund inom byggbranschen? Vill du utvecklas inom relationsskapande försäljning för ett välkänt varumärke? Då finns nu möjligheten till en roll som försäljningsingenjör på Lindab!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Lindab Profil AB.

Om företagetLindab är en internationell koncern som utvecklar, tillverkar, marknadsför och distribuerar produkter och systemlösningar för förenklat byggande och bättre inomhusklimat. Lindabkoncernen har ca 5 000 medarbetare i 31 länder. Lindab har huvudkontoret i Båstad med försäljningsfilialer på ett 30-tal orter runt om i landet. Lindab profil har tillverkningsenheter i bland annat Förslöv utanför Båstad och i Luleå.

Byggpartner är en del inom Lindab Profils organisation och utgör Sveriges ledande projektleverantör av svensktillverkade byggprodukter, baserade på tunnplåt och även kompletta stålhallar.

ArbetsuppgifterI rollen som försäljningsingenjör ansvarar du för hela försäljningsprocessen, vilket innebär allt från kundbearbetning, teknisk rådgivning, arbetsberedningar, projektering till offert och kontraktsskrivning. Detta vid försäljning av våra hallbyggnader respektive byggsystem för tak- och fasadmaterial. Dina kunder är allt från stora byggbolag till slutkunder.

Du har ett nära samarbete med övriga säljare i Byggpartner, kalkylingenjörer och konstruktörer på teknikavdelningen med kontor i Halmstad och Luleå, de hjälper till med sälj och projektstöd. Ditt upptagningsområde är Sundsvall till Skellefteå och du utgår från Lindabs kontor i Umeå.

Formella krav
  • Yrkes, ingenjörs - eller högskoleutbildning inom bygg och god byggteknisk förståelse
  • Arbetslivserfarenhet från byggbranschen inom t.ex. byggbolag, konsultverksamhet som entreprenadingenjör, kalkylator eller som projektledare/montageledare
  • Erfarenhet av komplex försäljning är meriterande
I rollen som försäljningsingenjör har du ett stort tekniskt intresse och är bra på att driva ditt arbete framåt. Du arbetar självständigt för att nå uppsatta mål och tycker om att skapa resultat tillsammans med andra. Ditt arbete kräver noggrannhet och att leverera hög kvalitet inom utsatt tid, därför behöver du ha en god känsla för leverans ut till kund. Du har en god social förmåga som inger förtroende och är duktig på att bygga långsiktiga relationer med kunderna.

Övrig information
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Umeå
Lön: Fast lön, Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord:
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!