Affärsdriven byggprojektchef till Balticgruppen AB

Affärsdriven byggprojektchef till Balticgruppen AB

Dina arbetsuppgifter

Ett av våra tre verksamhetsområden är byggprojektverksamheten som ansvarar för genomförandet av större projekt och hyresgästanpassningar. I rollen som byggprojektchef kommer du ha ett helhetsansvar för denna verksamhet och som medlem i koncernledningen har du även ett delansvar för koncernen. Du kommer att ansvara för personal, organisering av projekt, resursplanering, övergripande tidsplanering samt den ekonomiska styrningen och säkerställande av lönsamheten. Du arbetar också med projektrapporter eller andra beslutsunderlag inför investeringsbeslut. Du agerar ombud i stora projekt samt är ytterst ansvarig i förhandlingar och affärsuppgörelser i större entreprenadupphandlingar och deltar aktivt i och bereder upphandlingar.

Du kommer att leda ett högpresterande team på fem personer bestående av projektledare, entreprenadingenjörer och inköpare, och har tillgång till bolagets övriga kompetenser och resurser såsom HR, kommunikation och it samt en projektcontroller kopplad till byggprojektverksamheten. Du rapporterar till Balticgruppens vd och koncernchef.

Som byggprojektchef kommer du att driva den fortsatta utvecklingen och effektiviseringen av verksamheten med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Din roll är både strategisk och operativ med stort fokus på fortsatt leverans till högsta kvalitet. Ungefär hälften av din tid kommer du att arbeta operativt med projektledning.

För oss är det viktigt att du ger förutsättningar för ETT Balticgruppen. Det innebär att du bland annat säkerställer god samverkan med övriga verksamheter inom koncernen, såsom vår fastighetsutveckling och förvaltning samt med våra stödfunktioner.

Din profil

Vi tror att du är utbildad civilingenjör, högskoleingenjör, byggnadsingenjör, eller motsvarande och har stor erfarenhet av att leda och utveckla en verksamhet. Du bör vara en erfaren beställare med upphandlingskompetens och stor kunskap inom lagar och regler samt arbetsmiljö för byggbranschen. Du kommunicerar väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi söker en handlingskraftig och engagerad person med förståelse för affärer. Du har förmågan att se möjligheter och har en god förmåga att skapa struktur. I ditt ledarskap ser du vikten av det närvarande ledarskapet och prioriterar detta. Du är initiativtagande, lyhörd och tydlig i din kommunikation.

För att vi ska trivas tillsammans tror vi vidare att du är självgående och tar stort eget ansvar. Du delar våra värderingar och är därmed handlingskraftig, engagerad och professionell. Som person är du analytisk, noggrann och duktig på att prioritera. Du har ett helhetsperspektiv, värdesätter goda relationer och gillar utmaningar. Självklart drivs du av stadsutveckling men också en öppenhet att utveckla dig själv och andra. Du trivs i förhandlingssituationer och förstår vikten av att jobba i team. Slutligen tror vi att du har sinne för god kvalitet och bidrar till en utvecklande och hälsosam arbetsmiljö.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta Elin Wiklund via mail: elin.wiklund@clwork.se eller tfn: 0733-51 27 11. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök därför via www.clockworkpersonal.se snarast möjligt, dock senast den 25 oktober.
Mer info
Kontaktperson Elin Wiklund
Telefon 0733-512711
Område Umeå
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 okt 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Balticgruppen är en framsynt samhällsutvecklare som arbetar kunskapsdrivet för det bästa Umeå - en attraktiv stad som genom hållbar tillväxt når 200 000 invånare år 2050. Våra investeringar är långsiktiga och bygger på insikter vi fått utifrån dialog med kunder, samarbetspartners, medarbetare, näringsliv, offentliga förvaltningar, akademi och medborgare. Vi vill ta vara på stadens styrkor för att bidra till ett samhälle där företag kan agera hållbart och människor kan leva ett hållbart liv.

Vi söker nu en driven byggprojektchef som har god förståelse för bygg- och fastighetsbranschen och dess olika funktioner, tjänster och processer och hur dessa samverkar med varandra. Vill du jobba i en miljö som sjuder av nytänkande och entreprenörskap? Hos oss får du ett utvecklande och omväxlande arbete i ett dynamiskt och framgångsrikt företag med ett starkt varumärke och korta beslutsvägar. Balticgruppen vill att Umeå ska vara en attraktiv plats att verka, leva och bo i. Visst vill du utveckla framtidens Umeå tillsammans med oss?