Mechanical engineer till Andritz

Mechanical engineer till Andritz

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Mechanical engineer kommer du främst att arbeta med konstruktion av system och maskinutrustning för vedgård och renserier samt bränsle och flishantering för massabruk och bioenergianläggninngar. En viktig del i rollen kommer att vara konstruktionsledning för de större projekten Andritz driver. Där kommer du att leda och stödja andra konstruktörer i konstruktionsarbetet.
Du kommer att ingå i projekt och konstruktionsavdelningen för affärsområdet, Wood Processing Service, med placering i Örnsköldsvik. Där sitter större delen av affärsområdet samt bolagets ekonomiavdelning.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
  • Skapa modeller och tillverkningsritningar i 3D samt 2D.
  • Utföra tekniska beräkningar.
  • Planera och samordna konstruktionsprojekt.
  • Stötta reservdelsavdelningen med uppgraderingar av nya och äldre produkter.
  • Att delta vid inköp och tekniska möten.
  • Ge tekniskt stöd till försäljning och offertarbete.
I tjänsten ingår resor där du tex. deltar i idriftsättning av utrustning på fältet samt även resor i samband med kundbesök.

Din profil

Vi tror att du som söker har en högskole- eller civilingenjörsutbildning gärna med inriktning på maskinteknik, alternativt motsvarande erfarenhet, samt några års erfarenhet inom konstruktionsarbete. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av konstruktionsledning. Då vi är en internationell koncern är det viktigt att du kan flytande svenska och engelska, i både tal och skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta Katarina Norberg, på tfn: 070-821 53 28. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande så ansök gärna så snart som möjligt, dock senast den 16e dec via www.clockworkpeople.se.
Mer info
Kontaktperson Katarina Norberg
Email Mejla Katarina Norberg
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 dec 2022 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ANDRITZ AB i Sverige ingår i den internationella ANDRITZ-koncernen med ca 27 000 anställda. Vi levererar service-, system- och processlösningar till bland annat massa- och pappersindustrin med heltäckande och högspecialiserad expertkunskap.
Inom ANDRITZ AB i Sverige är vi ca 350 medarbetare med kontor och filialer i Växjö, Iggesund, Örnsköldsvik, Karlstad, Sundsvall, Norrköping, Varberg och Stockholm. Kontoret i Ö-vik kännetecknas av trevlighet, nyfikenhet, familjär atmosfär och inte minst ett rejält intresse för deras produktområde. Wood Processing Service, Scandinavia som är ett affärsområde inom ANDRITZ AB levererar produkter, projekt och servicetjänster för ved, flis och bränslehantering till kunder främst i Sverige och Norge.