Vill du bidra till Norrbotniabanan? Projektingenjör inom Miljö sökes!

Vill du bidra till Norrbotniabanan? Projektingenjör inom Miljö sökes!

Har du ett stort intresse för samhällsutveckling och en avslutad högskole- eller universitetsexamen med inriktning på miljö? Söker du arbete i Umeå? Läs vidare! Som Projektingenjör inom miljö på Trafikverket kommer du att arbeta på ett av Trafikverkets mest omfattande projekt, Norrbotniabanan. Med stor bredd och variation i arbetet är detta en unik chans för dig som vill utvecklas vidare inom och arbeta med miljöarbete i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en Projektingenjör inriktning miljö till projekt Norrbotniabanan med utgångspunkt Umeå. På Trafikverket garanterar vi dig en utvecklande miljö med högt tempo och mycket eget ansvar. Det kommer vara stort fokus på din kompetensutveckling då du i samband med din anställning också startar ett unikt utbildningsprogram. Du kommer varva ditt arbete på Trafikverket med ett skräddarsytt kompetenspaket innehållandes utbildningsmoment inom allt från projektledning till presentationsteknik och målsättningsworkshops.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket.

Arbetsuppgifter

Som Projektingenjör inriktning miljö kommer du att tillhöra en miljöfunktion med två miljöspecialister där du kommer att arbeta som operativt miljöstöd med fokus på miljöfrågor inom mark, vatten, luft, buller, klimat, natur och kultur. Du kommer att vara aktiv och bistå med din kompetens i alla skeden, dvs från inledande planering till byggande och uppföljning. Inledningsvis kommer arbetet inriktas mot tidiga skeden såsom MKB arbete i planeringsprocessen. Din främsta uppgift är att säkerställa att miljöfrågorna omhändertas på bästa möjliga sätt.

Du kommer till exempel att:
  • Handlägga och stötta projekten i tillståndsärenden och myndighetskontakter
  • Ta fram miljökrav vid upphandling av leverantörer samt säkerställa att dessa efterlevs
  • Utvärdera och förbättra arbetssätt och rutiner
  • Svara på inkomna remisser
  • Granska promemorior och förfrågningsunderlag
Tjänsten som Projektingenjör inriktning miljö ger en unik möjlighet att förvärva värdefull kunskap för din fortsatta karriär inom miljöarbete. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an stort eget ansvar och leverera redan din första månad.

Vi söker dig som

Har en kandidatexamen från högskola eller universitet med inriktning på miljö alternativt annan akademisk utbildning som vi bedömer likvärdig.
  • Har god kunskap i miljöbalken
  • Har ett stort intresse för samhällsutveckling
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift
  • Körkort B
Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av miljöarbete.

För att lyckas i rollen är du utåtriktad och har skinn på näsan. Då en stor del av arbetet handlar om interna samt externa kontakter är det även viktigt att du uppskattar kontakt med andra och är retoriskt skicklig. Samtidigt är det av yttersta vikt att du är självgående och van vid att självständigt driva arbetet framåt.

Övrig information

Start: Omgående

Omfattning: Heltid

Placering: Umeå

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ume02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige. Verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt genomför väg- och järnvägsprojekt över hela landet i form av nyinvesteringar och ombyggnadsåtgärder.