Utvecklare till Tieto

Utvecklare till Tieto

Vill du arbeta på ett företag som är ledande inom telekom-branschen? Är du en social person som trivs med att arbeta i projektform? Nu vill Tieto förstärka kontoret i Umeå med ytterligare programvaruutvecklare. Vi arbetar med löpande urval, så sök redan idag!

Information om uppdraget

På kontoret i Umeå sitter 150 personer fördelade på 3 våningsplan. Här hittar du en inspirerande arbetsmiljö driven av teamkänsla och laganda i öppna landskap. Tietos lokaler ligger även nära IKSUs träningsanläggning, med ett stort utbud av träningsformer och goda luncher.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Tieto.

Arbetsuppgifter

Som mjukvaruutvecklare på Tieto kommer du utveckla högteknologiska lösningar inom 4G och 5G tillsammans med Tietos kunder och dina kollegor i teamet. Du kommer att ingå ett agilt team där ni arbetar tillsammans med systemering, design och test. Det kommer passa dig som motiveras av att arbeta metodiskt för att lösa problem.

Arbetet sker främst i C/C++ med inriktning mot realtidstillämpningar med protokollbaserad kommunikation i inbyggda system och kan till vissa delar betecknas som hårdvarunära.

Vi söker dig som
  • Har en examen från Teknisk Datavetenskap eller från en likvärdig utbildning.
  • Har minst 3 års arbetslivserfarenhet inom C/C++
  • Kunskaper inom Linux och vana av agil projektmetodik
Du ska ha ett stort intresse för programmering och en vilja att hålla dig ajour med ny programmeringsteknik. Tidigare erfarenhet av mjukvaruutveckling är givetvis mycket meriterande, men inte avgörande. Tieto arbetar i en internationell miljö och därför är det viktigt att du har mycket goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och i skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som person tar egna initiativ och är kreativ. Du har en förmåga att se helheten i ditt arbete och tar ett ansvar för såväl dina egna uppgifter som för teamets. Du trivs i en miljö där grupparbete är fokus, men kan även självständigt hantera arbetsuppgifter. Du har en mycket god förmåga att leverera mot uppsatta mål och deadlines och är bra på att kommunicera såväl muntligt som skriftligt.

Övrig information
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Umeå
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Tietos önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du läsa mer om Tieto, klicka här