Umeå Energi söker projektingenjörer/projektledare inom Elnät

Umeå Energi söker projektingenjörer/projektledare inom Elnät

Tillsammans med Umeå Energi söker vi nu två projektingenjör inom Elnät. I rollen ligger fokus på att projektera och arbetsleda projekt inom elnät både lokalt och regionalt. Med proaktiv planering och ansvarsfull struktur är du en person som siktar mot leverans enligt uppsatta leveransmål. Du är en fokuserad problemlösare som gärna tar egna initiativ. Känner du igen dig? Då ska du läsa mer om rollen nedan och ansöka redan idag, urval sker löpande!

Information om uppdraget

Tillsammans med Umeå Energi söker vi nu två projektingenjörer som ska projektera, bereda och arbetsleda projekt inom lokala och regionala elnät. Företagets ambition är att både idag och på sikt vara kundens och medarbetarens val. Enkelhet, närhet och ansvar är kompassen som leder företaget i dagliga arbete. Tillsammans och i partnerskap utvecklar Umeå Energi kontinuerligt erbjudanden för att möta marknadens behov. De menar att kraften i mötet människor emellan får saker att hända.

Tjänsten är en direktrekrytering, vilket innebär att rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och att aställningen sker direkt hos Umeå Energi.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör inom teknikområde elnät driver du investeringsprojekt, anslutningar och underhåll. Med fokus på arbetsmiljö, kvalitet, tid och kostnad ansvarar du för arbetsledning, projektstyrning och uppföljning. Du hanterar bland annat projektering, detaljplanering, beredning, materialinköp och framtagning av arbetsbeskrivningar.

Ditt team består av projektörer och projektledare med specialistkompetens inom elnät, bredband och värme.

Inom elnät arbetar de i huvudsak med serviser/anslutningar, investerings- och reinvesteringsprojekt samt förebyggande och avhjälpande underhåll inom elnätet.

Vi söker dig som
  • Har en avslutad högskole- eller civilingenjörsexamen inom energi/el/elkraft, eller har yrkeserfarenhet som vi bedömer motsvarande
  • Erhåller B-körkort
  • Har goda kunskaper inom svenska och engelska
Meriterande för tjänsten är om du har:
  • Arbetat inom energibranschen sen tidigare, specifikt inom elnät
  • Vana av att leda entreprenadarbeten och har projektledarcertifiering
  • Kännedom om EBR, ESA och entreprenadjuridik
Umeå Energi ställer ständigt om organisationen för att möta omvärldens behov och förväntningar. Därför ser vi gärna att du uppskattar löpande utvecklings- och förbättringsarbete. Vi söker också dig med intresse för verksamhetsutveckling.

Som person är du en fokuserad problemlösare som gärna tar egna initiativ. Du gillar att jobba i team. Med öppenhet och entusiasm påverkar du din omgivning positivt.

Övrig information:
  • Start: Augusti/September
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Umeå
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Umeå Energis önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Umeå Energi AB är en energi- och kommunikationskoncern som utvecklar innovativa och hållbara lösningar för el, värme och bredband för och i samverkan med företagets kunder. De är en ambitiös organisation med en tydlig vision och högt ställda mål i en framtidsbransch i snabb omställning.

Läs mer om företaget här.