Teknisk intresserad? Vi söker en studerande automationsingenjör till vår kund!

Teknisk intresserad? Vi söker en studerande automationsingenjör till vår kund!

Många av företagets produkter har stor betydelse för vårt vardagsliv och för vårt samhälle. De har kunder i allt från energibolag till industri, transport och infrastruktur runt om i världen. Vi söker nu en studerande automationsingenjör som vill vara med på deras resa att skapa ett hållbart samhälle med hjälp av den senaste tekniken! Har du kompetens inom IT och är redo för ett meriterande och utmanande extrajobb vid sidan av studierna? Läs vidare och sök tjänsten!

Information om uppdraget

Academic Work söker en student till vår kund i Umeå. Företaget är ledande inom digitalt uppkopplad industriell utrustning och system. Deras team i Umeå vill nu ha extra stöttning i projekt några dagar i veckan. Du kommer vara en del av ett sammansvetsat team med mycket erfarenhet på området, vilket för dig innebär goda möjligheter för kunskapsutbyte och stöttning när du behöver.

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos kunden. Uppdraget kommer att vara på deltid minst två dagar i veckan. Du kommer även kunna gå upp på heltid under sommar och jullov. Både Academic Work och kunder ser långsiktigt på uppdraget. Det finns goda möjligheter att efter studierna fortsätta karriären hos vår kund.

Du erbjuds
 • Ett stimulerande extrajobb som kan vara språngbrädan för din karriär efter studierna
 • Chansen att tillsammans med ditt team lära dig mycket om arbete i projektform, på ett internationellt företag med många karriärvägar inom teknik och IT
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som automationsingenjör kommer du arbeta med att programmera processtyrningar i företagets system. Du kommer inte skapa plattformen, men utforma operatörsmiljön för slutkunden. Till en början kommer du bygga bilder av operatörs interface i vårt system. Du kommer också programmera industriella styrsystem.

Du ska drivas av ett kundfokus då allt du gör handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för produkterna och systemen som används av företagets kunder.

Vi söker dig som

Vi söker dig som idag studerar en ingenjörsutbildning mot IT/teknik, som exempelvis interaktion & design, energiteknik, datavetenskap. Du ska ha minst 2 år kvar av studierna. Vi kräver att du kan utrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du ska ha B-körkort då du kan få göra platsbesök i tjänsten.

Vi ser det som meriterande om du:
 • Har erfarenhet från industriarbete
 • Har erfarenhet av programmering
 • Har en teknisk gymnasieutbildning i grunden
Som person är du:
 • En teamspelare som tycker om att arbeta i projekt med andra personer
 • Ansvarstagande som tar ansvar för att ditt arbete blir gjort
 • Initiativtagande som vågar komma med egna idéer och är nyfiken på att lära sig mer
Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Deltid, cirka 2 pass i veckan (och gärna mer för dig som vill och kan) samt heltid under lov
 • Placering: Umeå
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och företagets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se