Software designer till Tieto i Umeå!

Software designer till Tieto i Umeå!

Är du en mjukvaruutvecklare som söker ett arbete inom IT med stora utvecklingsmöjligheter? Här är chansen för dig som vill ta steget in på arbetsmarknaden efter studierna och få inblick inom olika arbetsområden. Ta chansen och sök tjänsten som utvecklare på Tieto redan idag!

Information om uppdraget

I en snabbt föränderlig värld kan varje bit av information användas för att skapa nytt värde. Tieto vill omsätta möjligheterna i den datadrivna världen till värde för människor, företag och samhället i stort. Tieto har idag en framträdande roll i det digitala ekosystemet och använder sin mjukvara och sina tjänster för att skapa verktyg och lösningar som förenklar vardagen för miljontals människor.

På deras kontor i Umeå sitter 150 personer fördelade på 3 våningsplan. Här hittar du en inspirerande arbetsmiljö driven av teamkänsla och laganda i öppna landskap. Tietos lokaler ligger även väldigt nära IKSUs träningsanläggning, med ett stort utbud av träningsformer och mycket bra lunch.

Är detta något du vill vara med på? Tieto erbjuder storskalig och global industriell mjukvaruutveckling i en agil miljö där den personliga utvecklingen drivs av prestigelös återkoppling, tillit och mod! Nu vill de förstärka ett av sina team på kontoret i Umeå med ytterligare juniora mjukvaruutvecklare. Du kommer vara en del av ett team på 8 personer i Umeå som i sin tur samarbetar med ett mindre team på Tieto i Tjeckien samt med kund-team i Stockholm och Indien.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Tietos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work men arbeta som konsult hos Tieto. Tietos intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär att stötta Tietos kunders utvecklingsorganisationer i arbetet att uppnå ökad mjukvarukvalité, produktivitet och effektivitet genom att ta fram och underhålla full stack mjukvaruverktyg för den utvecklingsmiljö de arbetar i.

De arbetar agilt, med Scrum som arbetsmetodik, vilket innebär tätt samarbete i teamet, dagliga scrummöten och stort fokus på att teamet samarbetar bra.

Du ska vara intresserad av mjukvaruutveckling/programmering och ju mer programmeringserfarenhet/kurser du har med dig desto bättre. Jobbet kräver noggrannhet och eget driv men även att du kan samarbete med andra i ditt arbete. Du kommer främst arbeta i programmeringsspråken Java, Ruby och Groovy.

Vi söker dig som

Har en examen från Teknisk Datavetenskap eller från en likvärdig utbildning.

Du ska ha ett stort intresse för programmering och en vilja att hålla dig ajour med ny programmeringsteknik. Tidigare erfarenhet av mjukvaruutveckling är givetvis mycket meriterande, men inte avgörande. Tieto arbetar i en internationell miljö och därför är det viktigt att du har mycket goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och i skrift.

Önskvärda Erfarenheter och Kompetenser:
  • Java, Ruby och Groovy
  • Erfarenhet av Open Source (tex Jenkins plug-in, JobDSL, NodeJS, React UI Framework, Nexus, junit, Apache Tomcat, Docker) är mycket meriterande, men inte ett krav
  • Arbetat i Agil projektmetodik
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som person tar egna initiativ och är kreativ. Du har en förmåga att se helheten i ditt arbete och tar ett ansvar för såväl dina egna uppgifter som för teamets. Du trivs i en miljö där grupparbete är fokus, men kan även självständigt hantera arbetsuppgifter. Du har en mycket god förmåga att leverera mot uppsatta mål och deadlines och är bra på att kommunicera såväl muntligt som skriftligt. Vidare ser du det som en självklarhet att bidra till en bra teamgemenskap.

Övrig information

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan och bifoga CV, personligt brev och betyg i din ansökan. Se till att CV och personligt brev är uppdaterade med relevant information. Det är viktigt att du skickar med betyg så vi får en överblick över dina avklarade kurser. Vi går igenom urvalet löpande.

START: November

OMFATTNING: Heltid

PLATS: Umeå
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ume01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.
  • Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tieto har länge haft en stark närvaro i norden och kombinerar global förmåga med lokal närvaro. Huvudkontoret ligger i Espoo, Finland, och bolaget sysselsätter fler än 13 000 experter i cirka 20 länder. Tietos omsättning är cirka 1,5 miljarder euro. Tietos aktier är noterade på Nasdaq i Helsingfors och i Stockholm.