Senior utvecklare till Tieto i Umeå!

Senior utvecklare till Tieto i Umeå!

Tieto i Umeå är en arbetsplats som jobbar med storskalig och global programvaruutveckling i en agil miljö av toppklass! Här erbjuder vi dig personlig utveckling och arbete med avancerade tekniska lösningar. Tieto är ett bolag där alla kompetenser finns samlade under ett och samma varumärke. Vi söker nu en utvecklare till ett av teamen. Är du den vi söker? Skicka in din ansökan!

Information om uppdraget

Tietos mål är att vara kundernas förstahandsval för affärsförnyelse och det ledande mjukvaru- och tjänsteföretaget i Norden.

I en snabbt föränderlig värld kan varje bit av information användas för att skapa nytt värde. Tieto vill omsätta möjligheterna i den datadrivna världen till värde för människor, företag och samhället i stort. Vi har idag en framträdande roll i det digitala ekosystemet och använder vår mjukvara och våra tjänster för att skapa verktyg och lösningar som förenklar vardagen för miljontals människor.

På kontoret i Umeå sitter 150 personer fördelade på 3 våningsplan. Här hittar du en inspirerande arbetsmiljö driven av teamkänsla och laganda i öppna landskap. Våra lokaler ligger även väldigt nära IKSUs träningsanläggning, med ett stort utbud av träningsformer och mycket bra lunch.

Det bästa med Tieto är att man får arbeta med att utveckla den senaste tekniken inom trådlös kommunikation samt att det är en arbetsplats med många trevliga och roliga medarbetare. Storleken på arbetsplatsen gör att det exempelvis alltid finns någon intressant person att äta lunch med eller att diskutera något specifikt intresse med. - Mårten Persson

"Det bästa med Tieto i Umeå är att det finns så många roliga projekt samlade på samma ställe" - Tobias Sundqvist

Det bästa med Tieto är teamkänslan! - Matilda Karlsson

Är detta något du vill vara med på? Vi erbjuder storskalig och global industriell mjukvaruutveckling i en agil miljö där den personliga utvecklingen drivs av prestigelös återkoppling, tillit och mod! Nu vill vi förstärka kontoret i Umeå genom att rekrytera programvaruutvecklare, läs vidare och ansök redan idag.

Anställning sker direkt hos Tieto, men rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work. Tietos önskemål är därav att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Arbetsuppgifter

Arbetet som programvaruutvecklare består i att för kunds räkning bidra till utvecklingen av nästa generations mobilnät. Du kommer att ingå ett agilt team där ni arbetar tillsammans med systemering, design och test. Våra team jobbar med agil projektmetodik och främst scrum. Arbetet sker främst i Java och/eller C++ med inriktning mot realtidstillämpningar med protokollbaserad kommunikation i inbyggda system och kan till vissa delar betecknas som hårdvarunära.

Vi utför även uppdrag inom Continious Integration och Continious Delivery, uppdragen består i att implementera system för att öka graden av bygg och testautomatisering i uppdragsgivarens leveranskedja. Uppdragen utförs med hjälp av open source verktyg samt ett DevOps mindset

Förmåga att arbeta på högre abstraktionsnivåer är meriterande. Stor vikt läggs på förmåga till analys och förståelse av systemhelheten.

Vi söker dig som

* Har en examen från Teknisk Datavetenskap eller från en likvärdig utbildning samt 1-2 års erfarenhet av liknande arbete.

Du ska ha ett stort intresse för programmering och en vilja att hålla dig ajour med ny programmeringsteknik. Tidigare erfarenhet från Telekomindustrin är mycket meriterande, men inte avgörande. Vi arbetar i en internationell miljö och därför är det viktigt att du har mycket goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och i skrift.

Önskvärda Erfarenheter och Kompetenser
  • C/C++ och Java
  • Realtidsprogrammering
  • Agil projektmetodik
  • Inbyggda system
  • Linux
  • Scriptspråk, tex Perl, Python, etc
  • Software Configuration Management, tex Git, Gerrit, ClearCase, Nexus, etc
  • Byggverktyg, tex Jenkins och Maven
  • Testautomation och continuous integration
  • Continious Delivery, DevOps, Docker, SonarQube
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som person tar egna initiativ och är kreativ. Du har en förmåga att se helheten i ditt arbete och tar ett ansvar för såväl dina egna uppgifter som för teamets. Du trivs i en miljö där grupparbete är fokus, men kan även självständigt hantera arbetsuppgifter. Du har en mycket god förmåga att leverera mot uppsatta mål och deadlines och är bra på att kommunicera såväl muntligt som skriftligt. Vidare ser du det som en självklarhet att bidra till en bra teamgemenskap.

Övrig information

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan och bifoga CV, personligt brev och betyg i din ansökan. Se till att CV och personligt brev är uppdaterade med relevant information. Skicka in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ume01@academicwork.se under kontorstid. Ange gärna annonsid i ditt mail.

START: Enligt överenskommelse

OMFATTNING: Heltid, Rekrytering

PLATS: Umeå

ANSÖKAN: CV, Personligt brev och Betyg

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och har några års arbetslivserfarenhet, är nyutexaminerad eller fortfarande studerar på högskola/universitet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller, som i detta fall, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tieto kombinerar global förmåga med lokal närvaro. Huvudkontoret ligger i Espoo, Finland, och bolaget sysselsätter fler än 13 000 experter i cirka 20 länder. Tietos omsättning är cirka 1,5 miljarder euro. Tietos aktier är noterade på Nasdaq i Helsingfors och i Stockholm.

Welcome to work at Tieto