Redo att inleda din karriär? Bli en del av Sweco!

Redo att inleda din karriär? Bli en del av Sweco!

Har du en utbildning inom styrning och automation? Vill du på sikt vara med och påverka hur framtidens smarta städer kommer att fungera? Trivs du att arbeta i projektform där du får frihet under ansvar? Nu har du möjligheten att utvecklas tillsammans med kompetenta och erfarna kollegor hos Sweco i Umeå! Sök tjänsten redan idag, urval sker löpande.

Information om uppdraget

Academic Work söker en Junior Automationsingenjör till Sweco Systems i Umeå. Sweco är ett företag som hela tiden expanderar och utvecklas och därför vill de nu utöka verksamheten och stärka positionen inom fastighetsautomation.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Sweco. Uppdraget kommer att vara på heltid och till en början sträcka sig över 6 månader. Det finns sedan goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget såväl som att bli anställd direkt på Sweco, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som junior automationsingenjör kommer du att arbeta med att planera energieffektiva styrsystem inom fastighetsautomation. Du kommer att arbeta i nära samarbete med kollegor inom området installation där ditt uppdrag är att se till att systemen fungerar som planerat. Dina uppdrag kommer att variera i storlek och omfattning och desto mer du växer i rollen kommer du även att få ta mer ansvar.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Drifttagning, utredning och problemlösning hos befintliga kunder.
 • Medverka samt stödja med styrkompetens för kontorets uppdrag inom andra avdelningar såsom inom arkitektur, VVS, el, miljö.
Tjänsten passar dig som vill vara en del av ett globalt företag med stora utvecklingsmöjligheter. För dig som siktar på ledande roller eller för dig som vill specialisera dig inom ett område finns möjligheterna på Sweco. På Sweco finns mångårig specialistkompetens vilket gör att du sällan kommer stöta på problem där svaret inte finns inom företaget. Vidare kommer du på sikt att ansvara för egna projekt och för att trivas i rollen bör du därför motiveras av självständigt arbete och att få växa med ansvar.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom Automation/Styr och reglerteknik alternativt att du har en ingenjörsexamen kombinerat med relevant arbetslivserfarenhet. Exempelvis att du arbetat med automation, styrning eller likvärdigt sedan tidigare.
 • Har B-körkort
 • Har goda kunskaper med att arbeta i AutoCAD.
 • Uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift, detta då du har kundkontakt, skriver protokoll och för dokumentation på svenska. Du gör dig även förstådd på engelska.
Som person är det viktigt att du uppskattar den variation som konsultyrket innebär vad gäller nya kunder, uppdrag och resor. I projekten kommer du att arbeta tillsammans i grupp, ibland med kollegor på andra orter vilket ställer höga krav på att du som person både är självgående men också en naturlig lagspelare. För att trivas i gruppen är du orädd och får motivation av att utmana dig själv och utveckla dina färdigheter inom området. Vidare har du en fallenhet för att arbeta strukturerad och ett naturligt sinne för detaljer.

Övrig information
 • Start: Augusti 2018 eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid. Sweco ser långsiktigt på rollen och har därför en intention att på sikt kunna anställa dig direkt hos Sweco, förutsatt att ni båda är nöjda med samarbetet.
 • Placering: Umeå
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ume01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du ha ett jobb som gör skillnad? Då är du välkommen till Sweco! Den framtid som kan kännas avlägsen i resten av samhället är i högsta grad närvarande hos oss. Att ligga steget före är vårt jobb. Resultatet allt ifrån rent vatten och varma hus till effektiva kommunikationer och moderna sjukhus blir verklighet för de flesta andra först i framtiden.