Recruitment consultant till academic work

Recruitment consultant till academic work

Efter sju år av Sveriges nöjdaste kunder inom branschen (enligt SKI) vet jag att jag är på rätt företag! Hos Academic Work finns kunskap, resurser och visioner som erbjuder mig en ständig möjlighet att vidareutvecklas både som rekryteringskonsult men också som person. Jag drivs av att få ha självständigt ansvar för mina kunder och rekryteringsprocesser och samarbeta nära våra säljare i en organisation full med ambition och med ett starkt varumärke i ryggen.

Information om uppdraget

Så beskriver en av våra Recruitment Consultant sin upplevelse av rollen hos oss. Vi utökar vårt rekryteringsteam och söker därför en ny kollega till Joakim!

Vi vet att bäst relationer vinner och Academic Work har för sjunde året i rad Sveriges nöjdaste kunder i vår bransch! Våra Recruitment Consultants är en viktig del i vår framgång. Som Recruitment Consultant är du ditt eget varumärke och bygger starka relationer till både kunder och till våra Account Managers. Dina arbetsdagar kommer vara varierande och innehålla många olika uppgifter. På Academic Work möts du av en stark teamkänsla och ett nära samarbete till både säljare och kollegor inom rekrytering och bemanning. Genom hjälp från assistenter och agil arbetsmetod med dagliga scrum möten skapar vi både god kommunikation och samarbeten internt samt ett effektivt arbetsflöde.

Arbetsuppgifter

Som Recruitment Consultant har du ansvar för hela rekryteringsprocessen från kravprofil, urval, djupintervjuer, tester, kandidatpresentationer, tillsättning och därefter uppföljning av rekryteringsuppdraget med kund och kandidat. Din roll är konsultativ och din expertis och affärsmässighet är avgörande för att hjälpa din kund att lyckas hela vägen i sin rekrytering. Du planerar och driver själv dina processer. Vid behov har du hjälp från ett team av Staffing and Recruitment assistants som stöttar dig för att med hög kvalité och effektivitet ro affärer i hamn. I varje unikt uppdrag samarbetar du med någon av våra Account Managers som ansvarar för nykundsbearbetning. Ditt försäljningsansvar ligger i att driva försäljning på dina befintliga kunder, något du genom din affärsmässighet ser som en självklarhet. Din introduktion kommer att ske tillsammans med en senior Recruitment Consultant där du skuggar personen och deltar i ett gemensamt nationellt Academic Work intro i Stockholm.

Du kommer till exempel att:
 • På ett engagerat sätt vårda kandidat- och kundrelationer genom relationsskapande, coachande och nära samarbeten
 • Driva dina egna rekryteringsprocesser, från start till mål
 • Proaktivt arbeta med att identifiera nya behov hos våra kunder och driva egen försäljning
 • Att bidra till att vår rekryteringsaffär utvecklas både i teamet, på kontoret och i organisationen i stort
Tjänsten passar dig som ständigt vill vidareutvecklas både i rollen som Recruitment Consultant och din personliga kompetens. Hos Academic Work finns kunskap, resurser samt visioner som erbjuder dig en möjlighet till nya framsteg. Grunden till detta ligger i ett utvecklande av våra processer och ett utmanade ledarskap samt en inneboende vilja att Beat Yesterday, everyday! Skapa din karriär hos oss! We reward ambition.

Vi söker dig som
 • Har minst ett års arbetslivserfarenhet inom rekrytering, HR, bemanning, eller motsvarande
 • Har en relevant högskoleexamen inom exempelvis beteendevetenskap, personalvetenskap, organisationsutveckling, ekonomi eller liknande
 • Talar och skriver svenska flytande och goda kunskaper i engelska, då du kommer att arbeta med både svenska och internationella kunder
 • Innehar B-körkort
Det är meriterande om du

* Har erfarenhet av försäljning inom service, bemanning och rekrytering eller liknande

Som person är du utåtriktad och är aktiv i sociala sammanhang för att utveckla ditt professionella nätverk. Eftersom du i rollen som Recruitment Consultant har fokus på att bygga starka relationer till både kund och kandidat. Du utstrålar trygghet även i ovana situationer och agerar som en trovärdig representant för företaget med självförtroende och respekt. Vidare har du god förmåga att på egen hand fatta beslut som leder arbetet framåt och har insikt i ditt eget kunnande och tar stöd när det behövs. Du trivs med att arbeta mot uppsatta mål och bibehåller fokus på målet även när det uppkommer svårigheter på vägen. För att lyckas i rollen agerar du lyhört för affärsmöjligheter i olika situationer där du sätter upp aktiviteter för att nå dina mål. För att stärka dina kundrelationer har du ett engagerat och lösningsfokuserat sätt, för att på bästa sätt tillmötesgå dina kunders behov och vågar agera som expert i dialog med kund.

Övrig information
 • Start: Januari 2019, med gemensam nationell introduktion i Stockholm som Academic Work står för
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Fast månadslön med rörlig provision
 • Sista ansökningsdag: 23 november, ansök direkt då vi arbetar med löpande urval
 • Placering: Vårt kontor är centralt beläget i Saga Gallerian i Umeå. Resor i tjänst förekommer för att kunna besöka dina kunder.
 • Kontaktuppgifter: Maria Sehlstedt, Talent Acquisition Manager
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök här på annan site nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Observera att denna ansökan sker via en extern site vilket gör att den inte kommer att synas under mina sidor på din profil.
Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på talentacquisitionnorrland@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!