Projektingenjör sökes till Trafikverket i Umeå!

Projektingenjör sökes till Trafikverket i Umeå!

I tjänsten som projektingenjör erbjuds du en unik möjlighet att ta stort eget ansvar och framförallt chansen till att involveras, utvecklas och få inblick i en stor rikstäckande organisation. Med ett skräddarsytt utvecklingsprogram får du bästa möjliga stöd att utvecklas i såväl rollen som projektingenjör men också inom Trafikverket. Låter det spännande? Sök tjänsten redan idag, urvalet sker löpande.

Information om uppdraget

Trafikverket i Umeå växer. Academic Work söker nu för Trafikverkets räkning en projektingenjör till Umeå för avdelningen järnvägssystem inom verksamhetsområdet Underhåll. I din roll kommer du arbeta mot två projektledare och stötta dem i deras arbete. Det är en lärorik roll där du får möjligheten att få nära inblick i projektledarnas planering, roll och förvaltning under ett projekt.

I denna tjänst kommer ett stort fokus ligga på din kompetensutveckling och till ditt stöd har du ett skräddarsytt utbildningsprogram som inleds med en grundlig introduktion på Trafikverket som ett första steg. Till en början kommer du gå bredvid en erfaren projektingenjör för att du ska få en bra förståelse över dina ansvarsområden och samarbeten med projektledarna. Därefter kommer du två gånger per år bli inbjuden till olika utbildningsblock via oss på Academic Work med fokus på projektledning, självledarskap, entreprenadjuridik med mera. Den gemensamma nämnaren är att du snabbt får ta eget ansvar samtidigt som du växer in i rollen som projektingenjör.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är därför att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Trafikverkets intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör inom järnväg kommer du främst att arbeta nära och direkt under två projektledare, en som sitter i Umeå och en som sitter i Mellansel. Du kommer resa till Mellansel någon gång i månaden. I rollen kommer du arbeta med att säkerställa hög kvalitet i projekt genom att följa upp tidsplaner, specifikationer och dokumentation, utifrån vad projektledarna behöver hjälp med.

Mer specifikt kommer du...
  • Kontrollera att underlag stämmer vid fakturering
  • Följa upp leveranser utifrån kontroller som underhållsingenjörerna rapporterar in
  • Arbeta med informationsöverföring mellan två projektsystem
Vi söker dig som
  • Har en färdig civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen inom Industriell Ekonomi, Väg och Vatten eller Samhällsbyggnad. Utöver krav på utbildning söker vi dig som:
  • Ser långsiktigt på rollen som Projektingenjör på Trafikverket och har som målsättning att växa tillsammans med organisationen
  • Har god datorvana och kunskaper i Office-paketet
  • B-körkort då det kan förekomma resor i tjänsten
Denna tjänst kräver goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, detta då rollen innebär kommunikation såväl internt på Trafikverket men också med externa aktörer. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom området projektledning, men det är inget krav.

Som person är du strukturerad och analytisk. Du har ett helhetsperspektiv på ditt arbete och är beredd att arbeta hårt för att utvecklas i rollen, även om det ibland kan innebära att växla mellan såväl utmanade arbetsuppgifter såsom arbetsuppgifter av mer administrativt karaktär. Du är kommunikativt lagd och ser det som en självklarhet att samarbeta med dina kollegor. Vidare har du en positiv inställning när det kommer till problemlösning vilket gör att du finner motivation av att lösa utmanande uppgifter.
  • UPPDRAGETS OMFATTNING: Heltid
  • START: Enligt överenskommelse
  • PLACERING: Umeå
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande.
Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ume02@academicwork.se under kontorstid. Kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik samt luft- och sjöfart. Trafikverket fokuserar på samhällsutveckling med målet att dagligen utveckla och förvalta smart infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige.