Påverka framtidens infrastruktur – trafikverket söker fler projektingenjörer

Påverka framtidens infrastruktur – trafikverket söker fler projektingenjörer

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och därför söker vi nya projektingenjörer till Umeå - vill du vara med och bidra? Vi söker dig som är driven och målinriktad! Har du dessutom talang för koordinering, vana att jobba administrativt samt har ambitioner att på längre sikt växa in i rollen som projektledare? Då kan detta vara något för dig! Som en del av satsningen erbjuder Academic Work ett utbildningspaket tillsammans med övriga projektingenjörer på löpande basis.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning dig som är nyexaminerad till verksamhetsområdet Investering. I rollen som projektingenjör kommer du vara en del av intressanta infrastrukturprojekt, både inom väg och järnväg, och ha en koordinerande roll med varierande arbetsuppgifter.

Som konsult på Trafikverket får du möjlighet att utvecklas i en miljö med högt tempo och spännande arbetsuppgifter som ger dig möjlighet att utvecklas i rollen som projektingenjör samt i framtiden kunna anta rollen som projektledare. Det kommer läggas stort fokus på din personliga kompetensutveckling och du kommer i samband med din anställning hos Academic Work få möjligheten att ta del av ett skräddarsytt utbildningsprogram som Academic Work tagit fram tillsammans med Trafikverket. Du kommer även ges stöd och vägledning vilket ger dig bästa förutsättningarna att växa i rollen.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsterna går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta nära olika projektledare med stor variation i arbetsuppgifterna. Den gemensamma nämnaren är att du snabbt får möjligheten att ta eget ansvar i olika projekt inom infrastruktur.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Biträda projektledarna i alla förekommande projektledaruppgifter i form av genomförande och dokumentation
  • Vara insatt i kontraktsinnehållet för konsultuppdrag och entreprenader.
  • Biträda projektledarna med projektuppföljning avseende tid, kostnad, kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö och miljö, samt prognostisering av slutkostnader.
  • Medverka och protokollföra vid möten och kontakter med myndigheter, projektörer, fastighetsägare mm.
Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och möjlighet att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som projektledare. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an eget ansvar och utvecklas.

Vi söker dig som
  • Har en civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen som vi bedömer relevant för tjänsten
  • Har stort tekniskt kunnande samt intresse för att jobba med infrastruktur och samhällsutveckling
  • Har stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar med en orädd attityd gentemot nya arbetsuppgifter
  • Har B-körkort
  • Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet
Tjänsten kräver även att du har mycket goda kunskaper i svenska då kommunikationen sker i huvudsak på svenska, både muntligt och i skrift. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet, speciellt från bygg- och anläggningsbranschen, arbete i projektform eller inom ekonomi, men detta är inget krav. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och utvecklas med organisationen. Vidare är du en engagerad lagspelare som skapar förtroende och är skicklig på att föra tydlig dialog samtidigt som du inte är rädd att hugga i där det behövs. Du har en positiv inställning, är driven och ser möjligheter istället för problem. Vidare behöver du vara självgående, ordningsam och proaktiv. Att du är flexibel är en förutsättning.

Övrig information

Start: Omgående

Omfattning: Heltid

Placering: Umeå

* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen
Mer info
Område Umeå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige. Verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt genomför väg- och järnvägsprojekt över hela landet i form av nyinvesteringar och ombyggnadsåtgärder.